Haberimizde Alacamescit Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde bulunan ve İzmir TKTVYK 03.07.1987 tarih ve 3495 sayılı kararı ile tescilli anıt yapı olarak tescil edilen ilçenin 5 tarihi camisinden biri olarak biliniyor, tarihi 17. Yyüzyıla kadar uzanan Hacı İbrahim Ağa Camisi için Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Reşit Akçalı ile birlikte tarihi camiyi restore eden müteahhit, bir sanat tarihçisi ve ilgili şube müdürünün de yer aldığı bir heyetle Hacı İbrahim camisinde 2 saati aşkın incelemelerde bulundular.

DEVLETİMİZ GECİKMEDEN KONUYA EL ATTI

Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, kısa zamanda konuya duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederek açıklamalarda bulundu. Ökçesiz, " Bu cami Kuşadası'nın tarihi camilerinden biri olan Hacı İbrahim Ağa camisinin yıkılan istinat duvarı, açılan temelleri ve harap olan mezar taşları ilgili bir yazı yazmış ve camiye devletimizin el atması gerektiğini belirterek ilgilileri göreve davet etmiştik. Basın da konuya gerekli hassasiyeti göstermiş, gerek yerel medyada, gerekse ulusal medyada haber yapıp geniş kitlelere duyurulmalarını sağlamışlardı.Sayın bölge müdürümüz beraberindeki uzmanlara gerekli talimatları verip, hemen etrafının duvarla çevrilmesine, hazirenin onarılmasına, cami duvarına yakın küçük bir alanın kamulaştırılmasını ve camide tahribatı önlemek için süratle tedbirler alınmasını emrettiler. Sayın vakıflar bölge müdürümüz ve uzman heyet, daha sonra Kale içi camine geçip Kuşadası'nın en eski camisinde de incelemelerde bulundular. Kale içi camisinde görevli Halil İbrahim Bice tarafından sayın bölge müdürüne ve heyete caminin aksayan ve tedbir alınması gereken kısımları hakkında brifing verildi. Sayın bölge müdürümüz devletimizin gecikmeden her iki tarihi camiye el attığını ve derhal çalışmalara başlanacağını söyledi.
Kuşadası'nın 5 tarihi camisinden biri olan Hacı İbrahim Camisi ile ilgili yaptığımız davete anında icabet eden, uzman heyeti ile birlikte bizzat Kuşadası’na gelerek gerekli incelemeleri yapıp onarım talimatını veren Aydın Vakıflar Bölge Müdürümüzün şahsında devletimize teşekkür ederiz. Devletimizin her daim vatandaşın yanında ve milletin hizmetinde olduğunu bir kez daha gördük yaşadık ve bahtiyar olduk. Bu devlet hassasiyetini bize yaşatanlara şükranlarımızı arz ederiz. Devletimiz ve milletimiz var olsun " dedi.