Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 39 yıl başkanlığını yapan 90 yaşındaki Ercüment Egeli, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetti. Tatil için gittiği Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’ndeki yazlığında vefat eden efsane Başkan Ercüment Egeli için Koca Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Kalabalık bir katılımın olduğu cenaze törenine, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP İlçe Başkanı Hasan Eren, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, Nazilli’deki esnaf odası başkanları, Egeli ailesi, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
Cenaze töreninde Egeli ailesi taziyeleri cami avlusunda kabul etti. Öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınırken, katılımcılardan helallik alındı. Egeli'nin cenazesi daha sonra dualar eşliğinde Evranlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

“NAZİLLİ İÇİN BİR DEĞERDİ”


Cenaze töreninde konuşan Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, “İlk olarak ailesine baş sağlığı diliyorum. Nazilli’de 1958 yılında kurulan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nde kurucu üye olarak görev alıp, yönetim kurulunda görev yaptı. Daha sonra 1965 yılında yönetim kurulu başkanlığını 2004 yılına kadar sürdürmüştür. Bu arada sadece Nazilli değil, Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanlığı yapmıştır. Ankara’da genel merkezde görev almıştır. 2004 yılında bırakmıştır. Ercüment amcamıza Allah rahmet eylesin. Nazilli için bir değerdi. Nazilli esnafının her zaman yanındaydı. Görev aldığı 39 yıl boyunca kooperatifi dimdik ayakta tutmuştur. Biz de bugün onun yolunda gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
Egeli, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığının yanında Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanlığı, Ankara Genel Merkezde yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Efsane Başkan evli, 3 çocuk ve 4 torun sahibiydi.