Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iş birliğiyle koronavirüse karşı bağışıklığın saptanması amacıyla yapılan ‘Toplum Tarama Çalışması’ kapsamında İstanbul’dan sonra en çok sağlık taraması Aydın’da yapıldı.

BAĞIŞIKLIK ÜLKE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

Aydın ölçeğinde belirlenen 4 bin 764 adrese gidilerek taramalar gerçekleştirildi. Bu çerçevede vatandaşlara hem kan hem de sürüntüye göre testler uygulandı. Taramaların sonuçlarıyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Aydın’da 4 bin 764 kişi virüs taramasından geçti. Aydın, bu taramanın en fazla yapıldığı İstanbul’dan sonraki ikinci il oldu. Taramaların sonucunda ciddi bir sıkıntı yok. Türkiye ortalamasının altında vaka sayımız çıktı. Aydın olarak bağışıklık oranımızın 2.8 olduğu görüldü. Türkiye genelinin 0.8 olan bağışıklık oranının üstündeyiz. Koronavirüs ile mücadelede başarılı illerden biriyiz. Geldiğimiz bu noktayı korumak için maske, hijyen kuralları ve sosyal mesafe kurallarına uyarak devam etmeliyiz” dedi.

AYDIN’DAKİ VAKA SAYILARI

Öte yandan, 11 Mart’tan şimdiye kadar geçen süre içerisinde Aydın’da 290 dolayında pozitif vakaya rastlandı. Virüs nedeniyle 8 kişi hayatını kaybederken 222 hasta sağlığına kavuştu, 53 hastanın ise hastanelerde tedavisi sürüyor. İlde virüsün en yoğun görüldüğü ilçelerin ise Efeler, İncirliova, Kuşadası, Didim ve Nazilli olduğu belirtilirken son dönemde tatil yöreleri Didim ve Kuşadası’nda vaka sayısında ciddi artış olduğu ifade edildi.