Aydın'da CHP İl Başkanı Ali Çankır'ın dışındaki siyasi parti il başkanları, adeta seçim varmış gibi çalışıyor. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da siyasi partilerin bir kısmı çalışmalarını en aza indirdi, bir kısmı ise tüm faaliyetlerini durdurdu. Salgında normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte parti yöneticileri yeniden sahaya indi.

PARTİSİNİN İKTİDARINA KATKI SUNUYOR


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı gönül seferberliği kapsamında tüm teşkilatları ile birlikte yoğun bir şekilde yeniden çalışmaya koyulan AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, ilçe ziyaretleri gerçekleştiriyor. İlçelerde bir araya geldiği esnaf ve vatandaşların sorunlarını çözmeye, taleplerini yerine getirmeye çalışan Özmen, kendilerine partisinin iktidarının yaptığı yatırım ve hizmetleri de anlatarak, 18 yıllık iktidarlarına katkı sunmaya çalışıyor.

AMAÇ 2007 RUHUNU CANLANDIRMAK


MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık da, göreve atanmasının ardından başlattığı ilçe ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. Yönetimi ile ilçelere yaptıkları ilk ziyaretlerde kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ile buluşan Alıcık, gerçekleştirmeyi planladıkları ikinci ziyaretlerde ise esnaftan vatandaşa kadar herkes ile görüşmenin hesaplarını yapıyor. Partisinde, kentte 3 milletvekili çıkardığı 2007 ruhunu canlandırmayı amaçlayan Alıcık, amacına ulaşmak için de yoğun şekilde çalışıyor.

KONGRE ZAMANI


İYİ Parti'de ise durum biraz daha farklı ilerliyor. Salgın dolayısı ile erteledikleri ilçe kongrelerini hızlıca tamamlayan İYİ Parti, il kongresi için hazırlıklarını sürdürüyor. Partisini kongreye sorunsuz şekilde götürmek, kendisine de yeni bir ekip oluşturup yoluna devam etmek isteyen İl Başkanı Cemal Sarı, hedefinde yer alan 2023-2024 seçimlerine odaklanmak için sabırsızlanıyor.

GÖRÜNMEZ OLDU


Adeta seçim varmış gibi çalışıp partilerine oy ve üye kazandırmak için mücadele eden ve yaptıkları çalışmalarla da ilçe başkan ve yönetimlerine örnek olan AK Parti, MHP ve İYİ Parti il başkanlarının aksine CHP İl Başkanı Ali Çankır ise, adeta sırra kadem bastı. Salgın sürecinde eczacılık işine ağırlık veren Çankır, normalleşme döneminde olunmasına rağmen cenaze, üst düzey parti yöneticisi ziyareti ve benzeri durumlar dışında kamuoyunda görünmez oldu. Bir dahaki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Çankır’ın mevcut tutumu ise en çok rakiplerini sevindiriyor.