Pandemi sürecinde evlerinde kapalı kalan, kurallar nedeniyle yaşamı kısıtlanan insanları rahatlamak, tatile çıkmalarını sağlamak, turizmi hareketlendirmek için yurt içi ve yurt dışında tanıtımlarda kullanılmak üzere tanıtım videosu çekimi gerçekleştirildi.

'TURİZMİN PAYDAŞLARI OLARAK TANITIMA KATKI SAĞLADIK'

İZRO, ATRO ve MUTRO yönetim kurullarıyla üyeleri, devlet sanatçıları tenor Oğuz Çimen ve gitarist Cüneyt Ünsal'ın katılımları ile ‘'Efes'e Hoş Geldiniz'' isimli bir video hazırlandı. Efes Antik Kenti içinde belirlenen 7 çekim noktası Odeon, Herkül Kapısı, Kuretler Caddesi, Teras Evler, Hadrian Tapınağı, Kütüphane ve Liman Caddesi’nde çekilen videolarda ‘sizi bekliyoruz’ denilerek insanları turizmi hareketlendirmeye davet ettiler. Rehberler finali Celsus Kütüphanesi önünde İzmir Marşı’nı söyleyerek yaparken Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) Başkanı Ozan Sayın, üç rehber odasının ortak projesi ile gezilerin ve ören yerlerinin güvenli olduğunu belirten videoyu hazırladıklarını aktarıp, “Amacımız yerli ve yabancı tatilcilere bu kanalla ulaşmak, aklında Türkiye olan yabancı misafirlerimizi Türkiye'ye, Türk halkını da ülkemizi gezmeye davet etmek. Turizm çok kötü durumda, turizmin hareketlenmesi gerekir, bu hareketlenme ile birlikte tarihi ve turistik yerler çalışma izinli, kokartlı birer rehber eşliğinde yapılırsa, ören yerleri gezilirse sektör için çok güzel moral olur. Bu amaçla Efes'in, ören yerlerimizin güvenli olduğunu, rehber eşliğinde gezilebileceğini anlatan bir video hazırladık. Bunu olanaklarımız ölçüsünde sosyal medya ve tüm platformlarında yayımlayarak ülkemizin tanıtımına katkıda bulanacağız” dedi.
Rehberlerin de rol aldığı video klibin başta sosyal medya olmak üzere yurt dışındaki medya kuruluşlarında da yayınlanması amaçlanıyor.