Kuşadası'nın sayılan ve sevilen simalarından, daha önce belediye meclis üyeliği, başkanvekilliği, spor kulüp başkanlığı ve şoförler odası başkanlığı yapmış olan Erol Soysal, hayatını kaybetti. Soysal'ın Hanım Camii'ndeki cenaze törenine siyasi parti temsilcileri, KESO ve KUTO başkanları, meslek kuruluşu yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Caminin avlusu katılımcılarla dolarken, pandemi kurallarının hiçe sayıldığı gözlendi. Bahçeye sığmayan vatandaşlar cami dışına taştı. Cenaze töreninde Soysal'ın tabutu, başkanlığını yaptığı Kuşadası Gençlikspor'un 11 numaralı formasına sarıldı. Soysal'ın cenazesi, cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omuzlarında taşınarak Yeniköy Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Öte yandan Kuşadası Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Hüsnü Öten'in, Soysal'ın vefatı ile ilgili sosyal medya hesabından, "Servisçi üyelerimizden Erol Soysal vefat etmiştir. Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" paylaşımı yapması tepki topladı. Her siyasi kesimden, taraflı tarafsız vatandaşlar, Hüsnü Öten'in paylaşımına yaptıkları yorumlarla tepkilerini dile getirdi. Hüsnü Öten'in başkanlık makamına yakışmadığı, istifa etmesi gerektiği yönündeki yorumlar dikkat çekti.
AK Parti İlçe Başkanlığı da yayımladığı mesajla Öten'i kınadı. Mesajda, "Başkan öyle bir taziye mesajı yayımladı ki akla zarar. Servisçi üyemiz şeklinde başlayan aşağılayıcı bir üslupla zoraki yazılmış bir taziye mesajı. Başkan, ölümün herkes için olduğunu, kimsenin bu dünyaya kazık çakmadığını unutmuş olsa gerek. Kişilerin arasında ne olursa olsun bu şekilde bir paylaşım yapılması hoş olmamıştır, ayıptır. Ayrıca Başkan, oturduğunuz makama yakışmamıştır. Makamlar, mevkiler gelip geçicidir, önemli olan insanlarda bıraktığınız etkidir. Sizden kamuoyu adına bir özür bekliyoruz ve bu tavrınızdan dolayı sizi şiddetle kınıyoruz " ifadeleri kullanıldı.