Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) de ödül aldığı Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni, Ankara’da gerçekleşti. Ödül Töreni’ne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer, rektörler ve üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı. YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel salgın olarak ilan edilen içinde bulunduğumuz olağanüstü durum nedeniyle geçen yıl YÖK'te yüz yüze gerçekleştirilen töreni bu yıl dijital ortamda düzenlediklerini belirtti.

ADÜ 4 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ OLDU

2018 yılında başlayan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül töreninde ADÜ Kütüphanesi’ne ‘Turuncu Bayrak’ ödülü verildi. Türkiye’deki 203 üniversite içinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, bu ödüle sahip olan 4 üniversite kütüphanesinden biri olmanın gururunu yaşadı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "1992 yılında kurulan üniversitemizde geçen 28 yıllık sürenin sonrasında geçen sene başbakanımız Binali Yıldırım tarafından engelli dostu Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesinin açılışını geçekleştirmiştik. Hızla büyüyen ADÜ, 203 üniversite arasında aday gösterilerek bu adaylık sürecinin ardından Turuncu Bayrak adı verilen sertifika ile tescillendi. 203 üniversite arasında sadece 4 üniversite bu ödülü almıştır. Bizim için gurur ve onur tablosudur. Üniversitemize hayırlı olsun" diye konuştu.

BU YIL KÜTÜPHANE, SENEYE EĞİTİM FAKÜLTESİ

2019 yılında başlayan adaylık sürecinin ardından bu yıl ‘Turuncu Bayrak’ ödülünü alan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Engelli Dostu Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesinden sonra Eğitim Fakültesi de bu yıl adaylık sürecine dahil oldu. Yeni binasına 2019-2020 akademik yılında taşınan Eğitim Fakültesi, ‘Mekânsal Erişilebilirlik Bayrağı’ anlamına gelen Turuncu Bayrak ödülünü eksiklerini tamamlamasının ardından alacak. Eğitim Fakültesi yeni binasının, özel gereksinimli bireylerin eğitim ortamlarına ulaşabilmeleri için uygun fiziksel şartlara sahip olduğu bu ödülle tescillenmiş olacak.