Parti binasında, basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, il kongresi ile ilgili konuştu. Aydın'ın 17 ilçesinde, ilçe kongrelerini tamamladıklarını hatırlatan Sarı, sırada il kongresinin olduğunu ifade etti. Sarı, İl Yönetim Kurulu'nda aldıkları karar gereği il kongresini, İncirliova Kültür Park'ta yapacaklarını dile getirdi.

“KONGREYE 2-3 BİN KİŞİ BEKLİYORUZ”


Kongreye 2-3 bin kişinin katılmasını beklediklerini kaydeden Sarı, koronavirüs salgınına karşı kimseyi riske etmemek için de kongreyi açık alanda yapmayı tercih ettiklerini bildirdi. İlçe kongrelerinin partiye pozitif enerji kazandırdığını ve üyelerin parti ile olan ilişkilerini güçlendirdiğini ifade eden Sarı, il kongresinin de ilçe kongreleri gibi güzel olacağını belirtti.

"TEŞKİLATLARIMIZIN KARARLILIĞINI SAHAYA YANSITACAĞIZ"


Kongre sürecini geride bırakmalarının ardından, partisinin hedefleri doğrultusunda 2023 ve 2024 seçimlerine hazırlanacaklarını kaydeden Sarı, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, Aydın'da belli bir seviyeye ulaştı. Bundan sonraki süreçte de bu seviyenin çok üzerine çıkma noktasında tüm teşkilatlarımızın kararlılığını sahaya yansıtma fırsatı yakalayacağız" dedi.

YENİ HAMLELER GELECEK


Tüm Aydınlı hemşehrilerini kongreye davet eden ve kendilerinden partisini yakından takip etmelerini isteyen Sarı, "İYİ Parti, Aydın'da her geçen gün önemli mevziler kazanıyor, önemli atılımlar yapıyor. Bunu önümüzdeki günlerde daha da taçlandıracak hamlelerimiz olacak" şeklinde konuştu.

"ORTAK KANAATLERİ VAR"


Kongrede başkan adayı olmayı düşündüğünü yenileyen Başkan Sarı, şunları kaydetti:
"Adaylık düşüncemiz var, şu anda ilçelerimizle, delegelerimizle, üst teşkilatlarımızla, genel merkezimizle istişare halindeyiz. Arkadaşlarımızın görevimize devam etmemiz yönünde ortak kanaatleri var. Bunu olgunlaştırıp önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız." Sarı, aday tanıtım toplantısı yapacaklarını da açıkladı.

ÖZCAN’IN ALICAK’A ZİYARETİ


Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'ı ziyaret ederek, doğum gününü kutlaması ile ilgili yapılan eleştirileri de değerlendiren Sarı, "Siyasi rakiplerimiz, hiçbir zaman siyaseten düşmanımız değillerdir. Birbirlerine nezaket kuralları içerisinde saygı göstermeleri, toplumuzun beklediği bir tavırdır. Buna başka anlamlar yüklemeye gerek yoktur. Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti'nin değerli bir belediye başkanıdır. Yönünde herhangi bir sapma yoktur. Dün neyse bugün de aynı noktadadır. Bundan dolayı eleştirilerin çok fazla karşılığı olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.