Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın seçimden önce söz verdiğini ifade eden çocuklar, “Başkanımız gelsin bizim sorunlarımızı dinlesin” dedi.
Yolüstü gençleri olarak mahallerini sevdiklerini, ailelerine her konuda yardımcı olduklarını ifade eden gençler, “Sosyal bir aktivite olanağımız yok. Maç yapmayı çok seviyoruz. Onda da sahamız yok. Otların içinde, betonda oynuyoruz. Hayvanların otladığı yerde top oynuyoruz. Aramızda yetenekli çocuklar var ama kaybolup gidiyorlar” dedi.

BU ÇAĞRIYA KULAK VERİLSİN


Mahallelerine yapılacak halı sahanın son anda Yaykın’a alındığını ifade eden Yalçın Yıldızçoban, “Yaykın bize çok uzak. Hiçbirimizin ehliyeti yok. Biz köyümüzü seviyoruz. Okuyan okuyacak. Okumayan köyünde kalsın. Ama köylerimizin şartları iyileşsin. Buraya halı saha yapılsa, Yolaltı, Nargedik, Tekeliler’deki çocuklar da kullanacak. Zeki Başkanımız bu çağrıya kulak versin. Betonda top oynayan bir arkadaşımız geçenlerde kolunu kırdı. En yakın yer 20 kilometre uzaklıkta. Ehliyetimiz yok, gidemiyoruz. Köyümüz merkezi noktada buraya yapılmalı” dedi.

YETENEKLİ GENÇLER İLÇEYE GİDİP ANTRENMAN YAPAMIYOR


İlçenin güney mahalleleri olan Yaykın, Bingeç,Yolüstü ve Yolatı mahallerinde ayrıca spora yatkın ve spor lisesine gitmeyi düşünen gençler için antrenman yapma zorluğu dikkat çekiyor. Ulaşım imkanları kısıtlı olduğu için ilçede açılan kulüp okul sporları antrenmanlarına gidemeyen gençler bu yüzden spor lisesi hayali de kuramıyor. Bu konuda da yetkililerden çalışma yapılmasını isteyen gençler ve aileleri bir çözüm bulunmasını istedi.