24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin üzerinden iki yıl geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nde gerçekleşen yenilikleri anlatan Milletvekili Yavuz, yeni sisteminin Türkiye’de çok şeyi değiştirdiğini belirtti. Parlamenter sistemdeki çift başlılığın yeni sistemde ortadan kalkması ile değişimin sürdüğünü ifade eden Yavuz, “Her zaman aziz milletimizin güveni ve desteğini alan Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesiyle başlayan yeni süreçte ülkemizin seçilen ilk devlet başkanı olmuş, bizler de Aydın Milletvekili olarak yüce mecliste aziz milletimizin emrine, ilimize, ülkemize hizmet etme görevine gelme onurunu yaşamıştık. Öncelikle aziz milletimize bize olan güven ve destekleri dolayısıyla şükranlarımı bir kez daha sunuyorum. Başkan Erdoğan liderliğinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle bu süreçte Türkiye’de gerçekten çok şey değişti. Değişmeye de devam ediyor. Parlamenter sistemdeki çift başlılığın bu yeni sistemle ortadan kaldırılması, bazı bakanlıkların birleştirilmesiyle artık ülkemizde yatırım ve milletimize hizmet konusunda alınan kararlar eski sisteme göre çok daha hızlı uygulamaya konuluyor” dedi.

HER ALANDA YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM


AK Parti’nin Şeyh Edebali'nin ifade ettiği "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü düstur edinen bir siyasi anlayışa sahip olduğunun altını çizen Yavuz, şunları söyledi: “Tüm engellemelere rağmen bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde birçok köklü reformu hayata geçirerek demokrasinin aksayan yönlerini iyileştirmiştir. İyileştirmeye de devam edecektir. Her alanda yerli ve milli üretime verilen önem ile ülkemiz gücüne güç katmaktadır. Dünya’yı etkileyen koronavirüs salgınıyla mücadele sürecimizde, sağlık sistemimizin ve bu süreçten etkilenen tüm vatandaşlarımıza devletimiz tarafından verilen maddi desteklerin yanı sıra, farklı ülkelere yapılan yardımlar ile ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiş olduk. Ülkemizin bu kadar istikrarlı bir şekilde hedeflerine emin adımlarla ilerlemesinde hiç şüphesiz Başkan Erdoğan’ın rolü çok büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, vatan ve bayrak aşkıyla aziz milletimize hizmet edebilmek adına gece gündüz demeden çalışmaktadır. Onun bu kadar cesur ve kararlı duruşu bazı kesimleri halen daha rahatsız etmektedir.”

"CESUR BİR LİDERE SAHİBİZ"


Türkiye’nin Başkan Erdoğan liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağını dile getiren Yavuz, “Onlar her ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar şu bir gerçektir ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, kendimize ufuk çizgisi bir kızıl elma olarak belirlediğimiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Allah’ın izni ile ulaşacaktır. Çünkü hamdolsun ki vatanı ve milleti için her daim dik duran, cesur bir lidere sahibiz. Bakınız 2002’den bugüne, özellikle muhalefetin ve dış güçlerin her yapamazlar dediği reform veya yatırımı yaptık. Yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

"YOLUMUZ UZUN, HEDEFLERİMİZ BÜYÜK"


Yavuz, yeni sistemle birlikte hayata geçirilen yeniliklere işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Başkanlık Sistemi getirilemezdi, getirdi. Paradan, ülkeyi utandıran 6 sıfırı atılamazdı, attı. İsrail'e özür diletemezdi, diletti. İsrail'e tazminat ödetemezdi, ödetti. Irak'a girilemezdi, girdi. Suriye'ye girilemezdi, girdi. ABD’ye rağmen S-400’ler Rusya’dan alınamazdı, aldı. Üniversite harçlarını kaldıramazdı, kaldırdı. Emekliye her bayram ikramiye verilemezdi, verdi. Her şehre üniversite yapılamazdı, yaptı yapıyor. Başörtüsü yasağını bitiremezdi, bitirdi. Darbeler dönemini bitirilemezdi, bitirdi. Abdülhamit’in de hayali Marmaray-Avrasya Tüneli yapılamazdı, yaptı. Hızlı tren yapılamazdı, yaptı. Yerli silah sanayii büyütülemezdi, büyüttü. İHA’lar, SİHA’lar, helikopterler, tanklar, denizaltılar, yapılamazdı, yaptı. Yerli Füze Motoru üretmek hayaldi; gerçek oldu (tj300). Yerli otomobil yapılamazdı, yapıyor temeli atıldı. Nükleer santral yapılamazdı, yapılıyor. Akdeniz'de petrol-doğal gaz aranılamazdı, arıyor. Faizler düşürülemezdi, düşürdü. Enflasyon tek haneye indirilemezdi, indirdi. IMF ülkeden kovulamazdı, kovdu. Cari açık düşürülemezdi, düşürdü. Ders kitapları bedava verilemezdi, verdi. 3. Köprü yapılamazdı, yaptı. Dünyanın en büyük havaalanlarından biri olan 3. havalimanı yapılamazdı, yaptı. Libya ile anlaşılamazdı, anlaştı. PKK'yı bitiremezdi, bitirdi, bitiriyor. FETÖ'yü bitiremezdi, bitirdi, bitiriyor. Taksim'e cami yapılamazdı, yaptı. Kanal İstanbul Projesi mümkün değildi, dünya izin vermezdi yapılamazdı, yapıyor. 45 günde Pandemi Hastanesi yapılamazdı, yaptı. Şimdi söyleyin, Ayasofya'yı açar mı, açamaz mı? Türkiye; derin denizlerde sondaj yapan 10 ülkeden biri, solunum cihazı üreten 5 ülkeden biri, SİHA üreten 6 ülkeden biri, en büyük havalimanına sahip 9 ülkeden biri, tüm dünyaya tıbbi ürün maske vs. ihraç eden tek ülke. Yolumuz uzun hedeflerimiz büyük. Başkan Erdoğan liderliğinde daha da güçlü Türkiye için Allah’ın izni ile durmak yok yola devam."