Nazilli’de görev yapan Avukat Semih Tamoğlu, 19 Haziran Cuma günü saat 14.10 sıralarında eski müvekkili Ufuk İpek’i (35) Altıntaş Mahallesi 332 sokak üzerindeki bir kafenin önünde darp etti. Avukatın kendisini azleden müvekkilini darp ettiği anlar güvenlik kamerası görüntülerine de yansırken, eski avukatı tarafından darp edilen İpek, ‘kasten yaralama ve hareket’ gerekçesiyle Nazilli Emniyet Müdürlüğü Hürriyet Polis Merkezi Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu. Darp edildiği gerekçesiyle sağlık raporu da alan İpek’in aynı zamanda Aydın Barosu’na da Semih Tamoğlu’ndan şikayetçi olduğunu belirtir dilekçe vereceği öğrenildi. Öte yandan emniyete yapılan şikayetin ardından Aydın Barosu'na kayıtlı olan Semih Tamoğlu hakkında Nazilli Adliyesi’nde soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

“DAVAYI KENDİSİNDEN ALDIĞIM İÇİN BANA SALDIRMIŞ OLABİLİR”

19 Haziran günü yaşanan olayın ardından ifade veren Ufuk İpek’in şikayet dilekçesinde gerekçe olarak avukatı azletmesini gösterdiği öğrenildi. Olay günü arkadaşı ile birlikte çay içmek için ailesine ait cafeye gittiğini söyleyen İpek'in, “Arkadaşımla birlikte çay içmek için Cino Cafe'ye giderken yandaki başka bir cafede eski avukatım Semih Tamoğlu vardı. Kendisi beni yanına çağırarak bana seslendi. Ben de ‘İşine bak’ diyerek ailemize ait cafeye doğru yürüdüm. Tam masaya oturacağım sırada arkamdan hızla gelerek hakaretler ve küfürler etmeye başladı. Döndüğüm sırada bir anda bana yumruk attı. Ne olduğumu şaşırdım. Suratıma doğru birkaç kez yumruk sallamasından sonra hem kendimi korumaya aldım, hem de araya arkadaşlar girdi ve daha sonra kendisi olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Attığı yumruklar önce sol elmacık kemiğime, ardından da kafama geldi. Kendisi ile herhangi bir husumetim veya kavgamız olmadı. Kendisinin ücretini ödeyerek dosyamı başka bir avukata verdim. Kendisiyle de herhangi bir polemik yaşamadık. Sanırım azledilmesini içine sindiremedi. Ben bu neden harici bana saldırması için bir gerekçe göremiyorum. Kendisinden şikayetçiyim. Her kendisini beğenmeyen müvekkilini darp edecekse biz adalet ararken avukatlarımıza nasıl güvenelim?” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

“KONU BİZİM İÇİN HASSAS BİR DURUM, İNCELENMESİ GEREKİR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde itfaiye eri olarak çalışan Ufuk İpek’in müteahhitten aldığı dairesinde bulunan icrasını kaldırması için anlaştığı Semih Tamoğlu’nu 5 ay önce dosya parası nedeniyle yaşanan ücret anlaşmazlığı nedeniyle azlettiği öğrenildi. Öte yandan Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ise Ankara’da verdikleri hukuk mücadelesi nedeniyle il dışında bulunduğu için konuya vakıf olmadığını belirtti. Şikayet dilekçesinin ya da soruşturmanın kendisine ulaşmadığını söyleyen Bozkurt, "Deliller ve avukatımızın savunmasını almadan herhangi bir konu belirtmek doğru olmaz. Konu bizim için hassas bir durum, incelenmesi gerekir. Ama bir meslektaşımızın adının böyle bir olaylarla anılması bizleri üzüyor” diye konuştu.

“KENDİMİ SAVUNDUM”

Avukatlık mesleği açısından görevini tam anlamıyla yerine getirmesine rağmen fiziki olaya karıştığı için üzüntülü olduğunu söyleyen Avukat Semih Tamoğlu ise; “Cuma günü maalesef daha önceden şahsen tanıdığım eski müvekkilim ile bir olay yaşandı. Ancak konu anlatıldığı gibi değildir. Avukat-müvekkil ilişkisi kısmını özel hayatın gizliliği ve müvekkil ilişkimiz nedeniyle anlatmak istemiyorum. Fakat dosyayla ilgili herhangi bir işimi eksik yaptığım veya hatalı yaptığım bir durum söz konusu ise istendikleri gibi şikayetçi olabilir. Ben hem mesleki görevimi yerine getirdim, hem de kendilerine yol gösterdim. Fakat servis edilen görüntülerde yaşanan olayın sadece kavga anı seçilmiştir. Olay öncesi hem iş yerimde, hem o kafenin olduğu yerde hakaret ve tehdide maruz kalan taraf benim. 2-3 kez tehdit, hakaret ve tehdit içerikli sözlerin ardından 4 kişi gelen kişilere karşı kendimi korudum. Çevredeki iş yerlerinin görüntülerini temin ettim ve kısa süre içerisinde bununla ilgili paylaşımımı yapacağım. Tekrar etmek isterim ki ben söylendiği gibi davadan azledilmedim, dosyanın içeriği ve seyri nedeniyle farklı bir avukata verilmesini kendim talep ettim. Bu konuda dosyayı eksiksiz ve bütün yükümlülüklerimi yerine getirerek teslim ettim. Eğer benim görevimi yerine getirmediğimi düşünüyorlarsa neden şikayetçi olmadılar merak ediyorum. Şu an sadece görüntülerden yola çıkılarak darp ettiğim kısmı servis ediliyor ve o görüntüler de yetersizdir. Öncesinde hem hakarete uğradım, hem tehdit edildim, hem de kışkırtıldım. Ancak ne olursa olsun böyle bir olaya karıştığım için üzgünüm” ifadelerini kullandı.