Aydın’ın ilçesi Efeler’de reklam tabelacısı olarak geçimini sağlayan 59 yaşındaki Salih Şimşek, ahşap malzemeleri adeta sanata dönüştürüyor. Mesaisinden boş kalan zamanlarda Şimşek, ahşap malzemelerden gemi ve ev maketleri yapmaya başladı. Gemi ve ev maket yapımına hobi olarak başlayan Şimşek’in yaptığı ürünler, yoğun talep görüyor. Bin bir zahmetle Şimşek’in yaptığı ürünler, adeta gerçeğini aratmıyor.

KİŞİYE ÖZEL MAKET


Evli ve iki çocuk babası olan Şimşek’in gemi ve ev maketleri, görenleri büyülüyor. Gemi ve ev maketlerini Türkiye’nin dört bir yanına gönderen Şimşek, ürünlerin satışından elde ettiği kazançla da aile ekonomisine katkı sağlıyor. Bir yıldır ahşap malzemelerden gemi ve maket yaptığını belirten Şimşek, “Hobi olarak gemi ve ev maketleri yapmaya başladım. Yaptığım bu maketler, çevremdeki kişiler tarafından yoğun talep gördü. Şu anda siparişlere yetişemiyorum. Müşterilerimin isteği doğrultusunda maketler yapıyorum. Hobi olarak başladığım maket yapımı ile aile ekonomisine ek kazanç sağladığım için mutluyum” dedi.

"KOLAY BİR İŞ DEĞİL"


Gemi ve ev maket yapımının zahmetli bir iş olduğunu kaydeden Şimşek, “Bu maketleri yapmak kolay bir iş değil. Tamamen bir ustalık istiyor. Yaklaşık iki günde bir maketi tamamlıyorum. Taleplere göre maketlerin içine led ışıklar koyuyorum. Bu maket yapımı için herhangi bir eğitim almadım. El becerime güvenerek yaptığım bir iş oldu. Maket yapmaktan büyük keyif alıyorum” diye konuştu.