Kendi işinin patronu olmak isteyen engelli ve eski hükümlüler için sunulan hibe desteği Nazilli’de son hızıyla devam ediyor. Nazili İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik ve kurum çalışanlarının desteğiyle toplam 56 proje onaylandı. Projede engelli vatandaşlara 65 bin liraya kadar, eski hükümlü vatandaşlara da 44 bin 145 liraya kadar hibe desteği veriliyor. Son başvuru tarihinin 17 Temmuz 2020 olduğu destek kapsamında en az yüzde 40 engelli ve eski hükümlü olarak kaydın bulunması, 18 yaşından büyük olunması ve emekli olunmaması, girişimcilik belgesine sahip olunması, icra borcu olmaması, üzerine iş yeri kaydı olmaması, projenin ikamet ettikleri il sınırları içinde olması gibi şartlar aranıyor. Şartları uyan engelli ve eski hükümlü vatandaşlar hibe desteğine başvurabiliyor.

“SÜRECİ KİŞİLERİN LEHİNE YÜRÜTÜYORUZ”

Konu hakkında bilgiler veren İŞKUR Nazilli Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, süreci engelli ve eski hükümlü vatandaşların lehine yürütmeye çalıştıklarını belirtti. Ergenlik, “Engelli ve eski hükümlü projesi olarak elimizde Bozdoğan, Karacasu, Kuyucak, Buharkent ve Nazilli olmak üzere toplamda biz 70 proje gönderdik. Bunun 35 tanesi engelli, 30 tanesi de eski hükümlü projesi. Aydın’la birlikte toplam 119 proje gönderdik. Komisyonun yaptığı değerlendirmelerde Nazilli’nin 56 projesi onaylandı. Aydın’da da 43 proje onaylandı. Projesi onaylananlara tebligatlarını yaptık. Bozdoğan’da 5, Buharkent’te 1, Karacasu’da 8, Kuyucak’ta 1 ve Nazilli’de de 5 engelli projesi onaylandı. Şartlı olarak onaylanan projelerimiz de var. Karacasu’da 6, Kuyucak’ta 2 ve Nazilli’de de 1 projemiz gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra onaylandı. Reddedilen projelerimiz de Karacasu’da 4, Nazilli’de de 2 projemiz gerekli şartlara uygun görülmedi. Eski hükümlülerde de Bozdoğan’da 6, Buharkent ve Karacasu’da 1, Kuyucak’ta 8 ve Nazilli’de de 9 tane proje onaylandı. Hayvancılık üzerine yapılan projelerden 19 tanesiyle sözleşmeleri yaptık. Hayvanlarını aldılar. Hayvanlarını aldıkları zaman bunun ilçe tarıma kaydı, sigortalarının yapılması, daha sonra da yerinde gördükten sonra tutanağı ve gerekli evrakları aldıktan sonra ödemeyi gönderiyoruz. Bu süreci kurum olarak kişinin lehine yürütmeye çalışıyoruz. 3 yıl boyunca danışmanlık ve takip ediyoruz. 3 ayda bir ziyaret ediyoruz” dedi.

HERKESE DESTEK OLUNUYOR

Nazilli İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik başvuruların devam ettiğini belirterek, son başvuru süresinin 17 Temmuz Cuma mesai bitimine kadar olduğunu kaydetti. Ergenlik, kurum olarak başvuran bütün vatandaşlara proje yazımında dahi yardımcı olduklarını ifade ederek, vatandaşların korkmadan, cesaretle İŞKUR’a başvurmalarını istedi.