Bunun üzerine ilçe müdürlüğü yetkilileri, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü uzmanları ve Tariş yönetimi ile birlikte sahada incelemeler yaptı. Daha sonra Bornova Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüsü ile yazışmalar gerçekleştirildi. Sahadan alınan numuneler Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümüne teslim edildi. Ayrıca Bornova Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüsü ile gerçekleştirilen yazışmalar sonucunda uzmanlar ilçedeki pamuk tarlalarını inceledi.

TOPLANTIDA ELE ALINDI

Pamukta ortaya çıkan tablonun ardından Efeler Kaymakamı Cemal Şahin başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya; İzmir Bornova Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Tolga Önal, Aydın Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır, Şube Müdürü Aydın Çelik, Efeler Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esen ile proje koordinatörü Zeynep Aydoğan katıldı.

ÇİFTÇİLERE TAVSİYE MEKTUBU

Toplantıda, üreticilerin pamuk üretiminde karşılaştığı kurumalar ve zararlı hastalıklar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Mevsimsel değişiklikler ve yağışların zamansızlığı sebebiyle kök çürümelerinin meydana geldiği, hassas türlerin daha çok zarar gördüğü tespit edildi. Zarar gören tarlalar Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüsü uzmanlarınca yerinde incelenerek numune alımları gerçekleştirildi. Numune sonuçları doğrultusunda değerlendirmeler yapılacak. Çiftçilerin üretime devam etmeleri ve bilinçlenmeleri açısından tavsiye mektupları gönderilmesi kararı da alındı.

"ÇİFTÇİMİZE DESTEĞE HAZIRIZ"

Efeler’in önemli bir pamuk üretim merkezi olduğunu belirten Kaymakam Cemal Şahin; “Yaklaşık iki ay kadar önce tohumlarımızı toprağa ektik, çiftçimizin zarar görmesini asla istemeyiz, zarar gören çiftçimiz için de her şeyi yapmaya hazırız” dedi.