İYİ Partili Nail Kurt borçlanma miktarının belirtilmemesinin yanlış olduğunu ifade ederken CHP’li üye Erdinç Gümüş ise “Geçen mecliste gündeme getirilen borçlanma miktarını bilen var mıydı? Burada konuşulmadı. Basın da burada meclis üyeleri de burada. Biz şu miktarda borçlanacağız, şu şu vadelerde bunu ödeyeceğiz diye bir şey söylenmedi. Yasalara uygun yapılmalı. Siz söylendiğini iddia ediyorsunuz burada bulunan arkadaşlarımız delikanlı gibi söylesin” dedi. Zeki İnal’ buna “Siz zaten onay vermediniz mi?” yanıtını verdi. Zeki İnal borçlanma miktarının söylediğini iddia ederken muhalefet partilerinin temsilcileri söylenmediğini dile getirdi. MHP’li üye Mehmet Osan, borçlanma miktarı hakkında mecliste bilgi verildiğini iddia etti. Bu mecliste 3 yıl ödemeli 2 milyon lira borçlanma yapılacağı bilgisi verildi.

ÖNCEKİ MECLİSTE RAKAM BELİRTİLMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Erdinç Gümüş bu konuda 8 Haziran 2020 tarihinde yapılan meclis toplantısında “İller Bankasıyla ilgili yıl içerisinde iki kere borçlandık. Bir milyon ve 800 bin lira olmak üzere iki kere borçlandık. Şimdiki borçlanmanın rakamı belli değil. Belediye meclisi yasa gereği borçlanmanın şartlarını bilmek zorunda. Alınan parayı ne şekilde harcayacağımız belli değil. Ekonomik kriz hepimizi vurdu. Bu sebeple personel giderleri, Bunu bütün üyelerimiz bilmeli. Oylamadan önce açıklamalısınız” ifadelerini kullanmıştı.
Öte yandan bir önceki mecliste alınan ses kayıtları incelendiğinde borçlanma miktarı ile ilgili bir bilgi verilmediği ortaya çıktı.