Olay, Umurlu Mahallesi mezarlığında meydana geldi. Komşusu olan engelli bir kıza cinsel istismar suçundan hakkında açılan dava kapsamında tutuklanan ve 6 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ender Ç. tekrar tutuklanmamak için film senaryolarını aratmayacak bir plan yaptı. Umurlu Mahallesi mezarlığında annesinin mezarı başına giden Ender Ç. koluna zarar vererek kanını, annesinin mezarına ve çevresindeki mezarlara bulaştırdı.

MEZARLIKTA İZ ARANDI

Arabasının kapısını ve farlarını açık bırakan Ender Ç. terliklerini bırakıp ayağına poşet geçirip sırra kadem bastı. Ender Ç.’den haber alamayan eşi, polise ve jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Kayıp adamın bulunması için çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine gittikleri mezarlıkta Ender Ç’ye ait arabayı ve eşyalarını buldu. Cinayet üzerinde duran ekipler, mezarlıktaki kan örneklerini alıp dedektör köpekle birlikte mezarlıkta iz aradı ancak hiçbir iz bulunamadı.

CİNAYET SÜSÜ VERMİŞ

Olayın aydınlatılması amacıyla kurulan özel ekip, çalışmalarını derinleştirdi. Titiz bir çalışma ile tüm izleri inceleyen polis ekipleri, olayda cinayetin olmadığını, cinayet süsü verildiğini ortaya çıkardı. 17 gün süren çalışmaların ardından kayıp Ender Ç. polis ekipleri tarafından İkizdere Barajı’nın kenarındaki ormanlık alanda saklandığı yerde bulundu. Ender Ç’nin ifadesinde kendine cinayet süsü vererek cezadan kurtulmaya çalıştığını söylediği öğrenildi. İfadesinin ardından Ender Ç. serbest bırakıldı.