Cumhur İttifakının son yerel seçimlerde seçim stratejini üzerine kurduğu beka sorununa farklı bir bakış açısı getiren Küpelioğlu, laiklik ve milliyetçiliğin önemine değinirken parlamenter sisteme geçilmesinin gerekliliğinden bahsetti. Cumhurbaşkanına vekalet eden kişinin seçimle değil atanarak gelmesinin de hukuksal açıdan bir beka sorunu teşkil ettiğinin altını çizen Küpelioğlu, “Bu yüzden Allah Sayın Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin. Versin ki iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçebilelim” dedi. Aydın İl Teşkilatını adaylarından beklentilerini de dile getiren Küpelioğlu, “Benim il kongrelerindeki adaylardan beklediğim Meral Akşenir başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için gerekli yüzde 18-20 bandına çıkmak için nasıl bir yapılanma içindeler bunu ortaya koymalılar. İl yönetiminde oluşturulacak 15 kişilik listede bulunanların tamamı günde 8 saatini hangi adayın listesi verecekse benim oyum ona” dedi. Küpelioğlu Karacasu için de oluşturdukları yönetim kurulu üyelerinin sürekli fikir ve çözüm üreteceklerini alışılmış siyasi uygulamaların dışına çıkarak ilk yerel seçimlerde Karacasu’da iktidara yürüyeceklerini dile getirdi. Partinin Karacasu’da bugüne kadar yaptıklarından bahsederek konuşmasına başlayan Küpelioğlu, “Kurucu Başkanımız Hasan Dinç ile 2018’de genel seçimlere girdik. Hem Aydın bazında hem de Karacasu’da ülkenin geneli ortalamasının çok üstünde bir oy alarak alnımızın akıyla çıktık. Sonra Aydın Güvendi başkanlığında yerel seçimlere girdik. İttifak olarak girdiğimiz için sayısal gücümüzü net olarak kestirememekle birlikte ittifaka önemli bir destek verdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

BEKA SORUNU NEDİR?


Geçen seneki seçimler sırasında Cumhur ittifakının bir beka sorunu iddiası ortaya çıkardığını dile getiren Küpelioğlu, “İddia diyorum çünkü seçim sonuçlarında böyle iddianın tutmadığı görüldü. Ben Türk Dil Kurumuna baktım Bekanın anlamı için. Orada bekanın açıklaması olarak, ‘ Bir devletin anayasal düzeninin iç ve dış tehditlere karşı korunması, ahdi hukukunun ve toprak bütünlüğünün bozulmaması suretiyle devamlılığının sürdürülmesidir” yazıyor. Burada ahdi hukuku ben 1071 Malazgirt Savaşından sonra Anadolu’ya girdikten sonraki bizim hukukumuz olarak anlıyorum. Cumhur İttifakının ortağı Türkiye milliyetçi hareketinin temsilcilisi olarak uzun süre Türkiye siyasetine damga vurdu. 1071’den sonra geçen sürede hep başkalarının gözü bu topraklardadır. Türkleri nasıl bu topraklardan atabiliriz diye bakmışlardır. Her zaman güçlü olmamız gerekiyordu. Osmanlının kuruluşundan itibaren düşünürseniz Yavuz Sultan Selim’e kadar kelime olarak değil ama anlayış olarak laiklikten söz edebiliriz. Sonra tabi değişmiştir. 1923’ten sonra Türkiye Cumhuriyetinin siyasetini üstlenen Cumhuriyet Halk Partisinin 6 oku ile belirlenen idealler vardır. En önemli siyasi belirleyicinin laiklik ve milliyetçilik olduğunu görüyoruz” dedi.

“MHP MİLLİYETÇİLİKTEN UZAKLAŞTI”


1950 sonlarından başlayarak milliyetçi hareketi daha fazla savunan ve bu çerçevede şekillenen bir partinin ortaya çıktığını kaydeden Küpelioğlu, “Bizim bu topraklarda bekanın iki ana unsuru var. Demokrasinin kabulünden sonra biri laiklik diğeri milliyetçilik. Bu ikisini savunmadığımız zaman bu topraklarda bekamız mümkün değil. Cumhur ittifakı ile MHP’nin milliyetçiliği savunma idealinden söylem olarak değilse de eylem olarak uzaklaşması işte beka sorunudur. Milliyetçiliği savunan parti kalmamıştı. Tam bu sırada Milliyetçiliğin ana savunucusu olarak İYİ Parti ortaya çıktı” dedi.

"CUMHURBAŞKANINA VEKALETİ HALKIN SEÇMEDİĞİ BİRİ YAPIYOR"


İkinci ana beka sorunundan bahseden Küpelioğlu, “Bir devletin başkanı o devleti temsil eder. O devletin anayasası vardır, kuralları vardır. Ben defalarca baktım Cumhurbaşkanının vekili kimdir diye. Çok önemlidir. Bizler bile yedek listelerimize en güvendiğimiz adamları yazarız. Cumhurbaşkanlığı vekaleti seçimle göreve gelmemiş bir isimde. Cumhurbaşkanımız seçilmiş halkın temsilcisi ama halkın temsilcisi değil. Nedir beka sorunu o zaman? İşte tam da budur. Hukuksal olarak Cumhurbaşkanımız olmadığında vekalet geçerli olur mu? Allah Sayın Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin. Versin ki iyileştirilmiş demokratik sisteme geçebilelim. Allah korusun hepimiz faniyiz, Cumhurbaşkanımıza bir şey olsa vekalet kimde olacak? Vekaleti veren ortada yoksa öldüyse vekalet geçerli olur mu? Anayasal bir sorun. Hukukçular düşünmeli bunu. Böyle bir durumda Cumhurbaşkanı vekili 45 gün içinde ülkeyi seçime götürmek durumunda. Anayasa böyle diyor. Beka sorunu burada ortaya çıkıyor. 45 gün içinde seçilmemiş atanmış bir kişi ülkeyi nasıl yönetecek, hangi iradeyle yönetecek. İşte FETÖ tehlikesi tam anlamıyla geçti mi, geçmedi. Halen haftada bir iki yüzlerce operasyon yapılıyor. İşte o zaman da güç kimdeyse mühür onda olacak. İşte beka sorunu o zaman karşımıza çıkacak. İşte bu yüzden Allah Sayın Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin ki parlamenter sisteme geçecek kadar zamanımız olsun” dedi.

“BENİM OYUM GÜNDE EN AZ 8 SAATİNİ PARTİYE AYIRANA”


Aydın siyaseti hakkında da konuşan Küpelioğlu, “Şimdi buradan Aydın’a gelmek istiyorum. İl yönetimi adaylar bizi ziyaret etti. Yeni yönetimden adaylarımızdan neler bekliyoruz. Mutlaka mevcut yönetimlerin eleştirilecek yeri vardır. Bu parti Aydın’da Türkiye genelinin üstündeki yükselişini sürdürmüş mü? 2018 seçimlerinde yüzde 9.8 gibi bir oy almıştı. Şu an yüzde 12,5 üzerinde bir oy oranı var. Aydın’da da buna paralel bir oy artışı olduğunu düşündüğümüzde bir başarıdan söz edebiliriz. Ama hedefimiz Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmaktır. Meral Akşenir’in Cumhurbaşkanı olması için oy oranımızı yüzde 18-20 bandına çıkarmamız gerekiyor. Bu sebeple örgütlerimizi buna uygun yapmamız gerekiyor. Klasik ziyaret, kutlama etkinliklerinin üstüne çıkmamız gerekiyor. Genel Başkanımızın 15 genel başkan yardımcısı var. Bu yapılanma ilde de devam etmelidir. Karacasu’da da devam etmelidir. Yönetimimizde yer alan 15 üyenin tamamının politika üretmesi gerekir. Benim il kongrelerindeki adaylardan beklediğim Meral Akşenir başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için gerekli yüzde 18-20 bandına çıkmak için nasıl bir yapılanma içindeler bunu ortaya koymalılar. İl yönetiminde oluşturulacak 15 kişilik listede bulunanların tamamı günde 8 saatini hangi adayın listesi verecekse benim oyum ona” dedi.

“KARACASU’DA İKTİDAR OLACAĞIZ”


Üyelerine ‘İktidara giden yolda 2. Olağan kongremize bekliyoruz’ şeklinde mesaj attığını kaydeden Küpelioğlu, “Bu kongrenin amacı ilçede iktidar olmak olmalı. Yerel seçimlerin erkene alınacağını düşünmüyorum. Birinci parti olmak için ne yapmalıyız? Klasik parti uygulamalarından vazgeçmeliyiz. Taklitçilikten vazgeçmeliyiz. Politika üretmeliyiz. 15 asil 15 yedek üyemiz var. Bunların tamamı tüm toplantılara davet edilecek. Bunların hepsinin politika, fikir ve çözüm üretmesini istiyoruz. İlçemizin tarım, eğitim, turizm ve ticaret olmak üzere 4 kalkınma önceliğimiz var. Sosyal hayatı geliştirmemiz gerekiyor. Gençlik ve çocuk politikalarını geliştirmemiz gerekiyor. Bunları basın ile iyi ilişkiler kurarak ve sosyal medyayı etkili kullanarak yapmalıyız. Sosyal medya deyince yalnızca önemli günlerin kutlandığı, anmaların yapıldığı, baş sağlığı dileklerinin iletildiği mecra olarak kullanmamın ötesine taşımalıyız. Sosyal medyayı üretim ve çözüm amaçlı öneriler sunma için kullanmamız gerekir. Böylelikle üye sayımız da artar. Kadın ve gençlik kollarımızı kuracağız. İlçelerde yerel ve merkez iktidar elinizde değilse üye yapmanız mümkün değil. Büyük bir işsizlik var ve iş bulmanın yolunun da siyasetten geçtiğine inanıyorlar. Bu yüzden bizim de yeni üye kazanmamız oldukça zor. Üye sayısı itibarıyla Aydın’da üye sayısı en az olan 3. İlçeyiz. Bunu çok önemsemiyorum. Çünkü üye sayımız az olsa da Aydın’da en çok üye alan 3 ilçeden biriyiz. Zamanla insanların üye sıkıntısını da aşacağımızı düşünüyorum. Karacasu ilçe teşkilatı olarak birbirimize güvenen bir teşkilat olma yolunda ilerliyoruz. Ağırbaşlı, güven veren, kendine güvenen bir duruş sergilemeliyiz ki karşımızdaki vatandaşlar da bizlere güvensin. Bu amaçla 68 kişilik üye sayısı içinde 32 kişilik yönetim oluşturmak kolay değil. Bu güvenin göstergesi. Bütün zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bunları başarabilirsek 2024 yerel seçimlerinde Karacasu’da birinci parti olabiliriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.