MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın mahalle muhtarlarıyla MHP Nazilli İlçe Teşkilatı’nda buluşmasını ve yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak nitelendiren İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk; “Sayın Haluk Alıcık’ın açıklamalarını incelediğimde enteresan birkaç şeyle karşılaştım. İlk olarak Haluk Alıcık bu açıklamasıyla sanki bir hükümet unsurunun temsilcisiymiş, daha doğrusu iktidarı temsil etme imkanı mevcutmuş gibi çeşitli beyanlarda bulunmuş. Oysa benim bildiğim kadarıyla şu anda ülkemiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetiliyor. Yine benim bildiğim kadarıyla kabinede MHP’den herhangi bir temsilci bulunmuyor. O yüzden sayın Alıcık’ın kamu adına, devlet adına hangi sıfatla ve hangi imkanlarla bu açıklamaları yaptığını ben anlayamadım. Kendisi bir siyasi partimizin İl Başkanıdır. Her ne kadar kendilerinin devam eden bir ittifaklık ilişkisi mevcut olsa da bu ittifaklık ilişkisi hükümet sistemini doğrudan kapsar vaziyette değildir. Dolayısıyla ben kendisinin açıklamalarının hükümet anlamında kapsayıcı bir nitelik arz ettiğini düşünmüyorum. Kendisini bu tür imkana, bu tür bir kamu gücünü seferber ederiz şeklinde yaptığı açıklamalara dayanak olabilecek bir imkana sahip olmadığını düşünüyorum” diye konuştu. “ALICIK’IN ELİNDEN TUTAN MI VAR?” Haluk Alıcık’ın açıklamalarının bol keseden atılma tabirlerle dolu olduğunu dile getiren Cihat Öztürk; “Şunu şöyle yaparız, bunu böyle yaparız demek kolay. Sayın Alıcık’ın elinden tutan mı var? Nazilli’de 10 yıl Belediye Başkanlığı yapmadı mı? Bu şehrin hangi sorununu hükümetin çözmesi gerektiğini bilmiyor mu? Çok istiyorsa ve gücü de varsa yaptırsın. Biz memnuniyet duyarız. Biz şu anda Nazilli'nin ihtiyacı olan birçok hizmetin, hükümetimiz tarafından yapılmasını bekler aşamadayız. Şu an Nazilli’mizde depreme dayanıksız çok sayıda okul, halihazırda kullanıma devam ediyor. Bu çok büyük riskler içeriyor. Her ne kadar okulların kapalı olduğu dönemde bu konu gündemden düşmüş gibi görünse de birkaç ay sonra okullar yeniden açıldığında Nazilli’mizde hizmet veren çok sayıda okulumuzun yıkım kararına rağmen, depreme dayanıksızlık kararına rağmen eğitim-öğretime devam etmesi gibi bir durumla karşı karşıyayız. Biz önce hükümetimizin bu şekilde çocuklarımızın geleceği için tehlike arz eden okullar konusu gibi, yollar konusu gibi birçok konuya ve hizmete öncülük yapmasını bekliyoruz” dedi.

“SAYENİZDE İLLER BANKASI PAYI MI KALDI?”

Alıcık’ın açıklamasında dile getirdiği İller Bankası kesintisi konusuna dikkat çeken Başkan Öztürk, şunları kaydetti: “Sayın Haluk Alıcık diyor ki, hizmeti YİKOB tarafından yapalım daha sonra yapılan hizmet İller Bankası kesintisinden ilgili belediyelerin payından kesilsin. Yahu sayın Haluk Alıcık sayenizde Nazilli’de İller Bankası payı mı bırakıldı ki kesintisinden bahsedelim. Nazilli Belediyesi’nin aynı zamanda hukuk danışmanı sıfatıyla vakıf olduğum üzere maalesef Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi’ni devrederken çok büyük mali yükümlülüklerle, çok büyük borç stokuyla devretmiştir. Korkunç gibi borç ortada. Dramatize etmek istemiyorum ama sevgili Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan, bu borç yüküyle büyük bir mücadele halinde, aynı zamanda Nazilli halkına hizmet verme mücadelesi vermektedir. Aslında biz buna mücadele savaşı diyebilecek boyuttadır. Açıkça söylemem gerekirse personel maaşı ödemesi baş gösterdiğinde, personelin maaşını sağlıklı bir şekilde ödeyebilmek için tüm bütçe imkanlarını zorlamak zorunda kalan hatta bunun mücadelesi, koşturmacası ve sıkıntısıyla stresiyle bacaklarında yaralar çıkan bir belediye başkanıyla karşı karşıyız. Sayın Kürşat Engin Özcan’dan bahsediyorum. Yani Nazilli Belediyesi’ni bu ekonomik şartlarda bir başkasına devreden sayın Haluk Alıcık'ın bir de gelip ilgili belediyelerin İller Bankası payından kesintiden bahsetmesi bence manidardır.”

“SORUMLULUK MAKAMINDAKİ KİŞİLER DAHA DUYARLI OLMALI”

Haluk Alıcık’ın 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde 100 milyonu aşkın borç ile ilçeyi yönetenleri zor bir duruma soktuğunu söyleyen Öztürk; “İller Bankası'ndan belli bir oranda bir miktar ödeme geliyor ama bu ödeme Nazilli Belediyesi gibi 160 bin kişiye hizmet vermek durumunda olan bir belediye için kesintilerle kuşa dönmüş haldedir. Bir konumda bu borç sarmalı ile inanılmaz bir mücadele veren ve buna rağmen halkına hizmet etmeye çalışan bir Nazilli Belediye Başkanı var. O yüzden böyle şu an sorumluluk makamında olmayanların kenardan son derece afaki açıklamalar yapması, bizim için çok ciddi alınamayacak bir konu. Bu açıklamalar tamamen muhtarlarımızı manipüle etmeye yönelik, onları tahrik etmeye yönelik, onların hizmet etme hassasiyetini kaşımaya yönelik hareketlerdir. Bu açıklamaları tamamen siyasi yaklaşımlar olarak görüyoruz. Biz sorumlu siyasetçilerden bu tür nereye varacağı belli olmayan beyanlar konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“AMACI BELLİ OLMAYAN SİYASİ AÇIKLAMALARI CİDDİYE ALMIYORUZ”

Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin uyum içerisinde bütün zorlulara birlikte göğüs gererek hizmet etmeye devam edeceğini dile getiren Cihat Öztürk; “Millet İttifakı paydaşlarının başarılı ve yoğun çalışmalarını ilçemizde sık sık görüyoruz. Yol çalışmalarının yanı sıra Perşembe günü çok yoğun yağış sebebiyle Sailer’de ciddi bir afat meydana geldi. Sailer halkının hizmetine Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi ekipleri çok kısa sürede yetişti ve çok şükür yaraları sardılar. Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin halkımızın ihtiyaç duyduğu her anda onların yanında var güçleriyle olmaya devam edeceklerine inanıyorum. O yüzden böyle uygulanabilme kabiliyeti olmayan tamamen siyasi açıklamaları da ciddiye almıyoruz” dedi.

“KORONA SÜRECİNDE ÇOK CİDDİ MADDİ YÜK BİNDİ”

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’de de koronavirüs ile olağanüstü bir mücadele dönemi sürdürüldüğünü söyleyen Öztürk; “Bu süreçte Nazilli Belediyesi'nin gelirleri çok ciddi bir sekteye uğradı. Devletimiz bu konuda birçok genelgeyle Nazilli Belediyesi'nin normalde tahsil etmesi gereken bedellerle ilgili bir opsiyon tanınmasını karara bağladı. Bunu da saygı ile karşılıyoruz. Ancak Nazilli Belediyesi'nin birçok konuda tahsil etmesi gereken gelirler sekteye uğradı ama aynı zamanda Nazilli Belediyesi'nin sırtına da çok ciddi hiç beklemediği bir mali yük bindi. Korona ile mücadele dediğimiz bir süreçte Nazilli Belediyesi, gerek hizmet ekipleriyle, gerek dezenfektan ekipleri ile gerekse de vefa ekipleriyle çok başarılı ve çok inanılmaz bir mücadele verdi. Bu mücadele sırasında hiç beklenmedik bir sürü giderle de karşı karşıya kaldıklarını biliyorum ve bu sebeple hükümetimizden beklenmeyen durum karşısında belediyelerimize nüfuslarına göre ekstra bir ödenek ayrılmasıyla ilgili yazılar yazıldı. Bu konuda acil taleplerde bulunulduğunu biliyorum ama şu ana kadar Nazilli Belediyesi’nin yazmış olduğu taleplerin karşılıksız kaldığını üzülerek belirtmek istiyorum. Fakat Nazilli Belediyesi'ndeki hizmet anlayışı, imkanlar ne olursa olsun gelirler, kaynaklar ve parasal finans ekranları ne olursa olsun buna sığınmadan elinden gelen tüm çabayı göstermeye yönelik çok samimi, fedakar ve iyi niyetli bir anlayıştı” ifadelerini kullandı.

“22 KAHRAMAN PERSONELE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Koronavirüs sürecinde çok zor şartlarda idare edilen çalışma ortamı sebebiyle vatandaşın fark edemediği durumlar olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Öztürk; “Devletimiz riskli çalışma grubunda olanların raporla riskli olduklarını ispatlamak kaydıyla izinli sayılacaklarına ilişkin ilgili genelgelerini yayımladı. Nazilli Belediyesi'nde de bu kapsamda oldukça riskli personelimiz, raporlarını ibraz etmek suretiyle Bu korona döneminde çalışma ortamından uzak kaldı. Bu rakam neredeyse yüzde 70 gibi korkunç bir sayı. Evet çok ciddiyim. Bunu belediye başkanımız söylemeli belki ama koskoca Nazilli’nin temizlik hizmetlerini bu gerekçe ile 22 personelle idare etmek zorunda kaldığını biliyorum. Belki vatandaşlarımız buradaki birtakım aksaklıkların kaynağının dayanağını çok iyi belirleyememiş olabilirler ama şunu açıklıkla söylemek istiyorum. O 22 tane bana göre kahraman, bana göre fedakar ve cefakar personel koca Nazilli'nin temizlik sorununu omuzladı ve bu mücadeleyi 160 bin kişilik Nazilli’nin temizliğini ellerinden geldiği şekilde yapmaya çalıştı. Aksamalarla ilgili halkımızın bu durumu göz ardı etmeyeceğine inanıyorum. Bu konuları bilirlerse daha anlayışla ve saygıyla eleştirilerini yapacaklardır. Ama gelecekte inşallah yapılacak çalışmalar ve projelerin ardından halkımız, Nazilli Belediye’mizin yanında ve destekçisi olacaktır” şeklinde konuştu.