AK Parti Teşkilatında partililer ve muhtarlarla bir araya gelen Mustafa Savaş ardından Kaymakamlığı ziyaret etti. Daha sonra Karacasu Belediyesine gelen Savaş sözlerine pandemi sürecini değerlendirerek başladı. Savaş bu konuda, “Ülke olarak bir başarı hikayesi yazdık. Pek çok gelişmiş ülke pandemi ile mücadelede kötü bir sınav verdi. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği etkili oldu. Sayın Bakanlarımızın organizasyonu, Sağlık Bakanımız ve sağlık çalışanlarımızın özverisi, zamanında ve yerinde alınan önlemlerle bir başarı hikayesi yazdık. Allah Sayın Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.

“KAYMAKAM SİYASETÇİ GİBİ ÇALIŞIYOR”

Son zamanlarda Karacasu’ya gelemeseler de Karacasu’yu çok sevdiklerini ifade eden Savaş, “Sayın Kaymakamımızın gerçekten güzel icraatları güzel işleri var. İstihdam anlamında güzel çalışmalar var. Gerçekten mutlu oldum. Bu işlerle ilgili bizim takip edeceğimiz işler var. Karacasu’da güzel şeyler yapacağız” dedi. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın huzurevi ve kapatılan cezaevi ile ilgili sözleri üzerine Savaş, Kaymakam Ahmet Soley’in bu konularla ilgili çalışmaları olduğunu söyledi. Mustafa Savaş bunun üzerine, “Kaymakamımız onunla da ilgili bir şey yapacak. Kaymakamımız proje adamı. Size bir şey bırakmamış. Karacasu’nun sorunlarını, ihtiyaçlarını biliyoruz. Onları yerinde gördük. Kaymakamlığın projelerini keyifle dinledim. Gerçekten hoşuma gitti. GEKA’dan yeni çıkardığı bir proje var. Bakanlığa gitmiş. 1 milyon 750 bin liralık bir proje var. Kadınların kooperatif aracılığı ile istihdama katılması düşünülüyor. Evlerde ürettikleri ürünleri markalaştırıp pazarlayabilecekleri bir sistem kuruyor. Yerel ürünleri PTT AVM ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde satışı gibi bir çalışma var” diyerek Kaymakam Soley’i övdü. Zeki İnal da, “Kaymakamımız siyasetçi gibi çalışıyor” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

ZEKİ İNAL’A TAM DESTEK

Mustafa Savaş, Zeki İnal’a da tam destek sözü verirken, “Yanınızdayız ve arkanızdayız. Bu kadar net söylüyorum. Sizin samimiyetinize inanıyoruz, güveniyoruz. Gücümüz oranında yanınızdayız. Emrinizdeyiz” ifadelerini kullandı. Zeki İnal da, “Seçim arenasına çıktığımızda hükümeti arkamıza alacağız dedik. Sizlerin bizim yatırımlarımıza, projelerimize verecek olduğunuz desteklerle bunu da sağlayacağız. Sizlerin desteği ilçe başkanlarımızın özverisi ile güzel işler yapacağız. Değerli bir Kaymakamımız var. Bu da bulunmaz bir velinimet. Tecrübesinden biz de faydalanıyoruz. Karacasu’ya güzel şeyler kazandıracağız” şeklinde konuştu.

HUZUREVİ YENİDEN GÜNDEMDE

Zeki İnal huzurevi ihtiyacı ile ilgili düşüncelerini anlatırken, Mustafa Savaş, “Cami’den çıkarken bir vatandaşımız geldi. Bana burada yaşlı vatandaşlarımızın olduğunu ve huzurevi istediklerini söyledi. Kaymakam Bey de böyle bir projesi olduğunu ama yer konusunda sıkıntı olduğunu söyledi. Kaymakam bey TMSF’ye devredilen bir yurt olduğunu ifade etti. Kaymakam bey bu yerle ilgili belgeleri bana yollayacak. İlçeye huzurevi kazandırmak için sizlerle ve Kaymakamımızla birlikte çalışacağız” dedi. Huzurevi projesi daha önce de sık sık gündeme gelmiş ve maliyeti sebebiyle rafa kaldırılmıştı.