Milli Eğitim Bakanlığı tarafından covid-19 tedbirleri kapsamında alınan kararlarla bu yıl Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) kendi okullarında girdi. 32 Orta Okulda gerçekleşen sınavda 500’ye yakın idareci, öğretmen, memur ve güvenlik personeli sınav görevlisi olarak görev alırken, 2 bin 700 öğrenci tedbirler kapsamında sınavı iki aşamalı gerçekleştirecek. 09.30’daki ilk oturum 75 dakika sürerken, 10.45-11.15 saatleri arasında ise 30 dakikalık oturum arası verilecek.

VELİLER AKIN ETTİ

LGS’ye giren öğrencilere Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi tarafından bina girişinde dezenfektan, maske, kalem, silgi ve su dağıtımı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından öğrencilerin sakin bir ortamda sınava girmeleri, hem de bulaş riskini azaltmak için 09.00-15.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, sınava girecek öğrenciler ve refakatçilere sınırlı şekilde serbest bırakılırken, sınav nedeniyle okul önlerinde yoğunluk oluştu.

VELİLER İSYAN ETTİ

Çocukları sınava giren bazı veliler, çocukların sınavının iyi geçmesi için Kur’an okuyarak dua etti. Okullarda yoğunluk olması nedeniyle sosyal mesafe ihlal edilirken, polis sık sık uyarıda bulundu. Sınav öncesi sosyal mesafenin ihlal edildiği uyarlarına tepki gösteren veliler ise “Biz çocuklarımızı nerede bekleyeceğiz” diyerek isyan etti.