9 yaşında eczacı kalfası olarak girdiği Karacasu Çarşısı'nda 18 yaşında büfeciliğe başlayan Eken, bugün 20 metrekare dükkanda bir süpermarket zincirinde bulunabilecek her şeyi müşterileriyle buluşturarak ilçe halkına hizmet ediyor. 1991 yılından bu yana da gazete bayiliği yapan Eken, “52 yaşındayım. 9 yaşında Karacasu Çarşısı'na girdim. İlkokula giderken eczanede başladım. 16 yaşına kadar devam ettim. Ardından 2 sene İzmir’de pidecilik yaptım. Haziran 1986’da kendi iş yerimi açtım. Hayatımız çalışmakla geçti. İş Bankasının önünde 7 metrekare büfe vardı, orada başladım. Sonra buraya geldim. Bir ara Çarşı Caminin karşısında faaliyet gösterdim. 1991 yılında gazete satışına başladım. Şu an 20 metrekare dükkanda hizmet veriyorum. Bir markette ne varsa hepsini yıllardır müşterilerimle buluşturuyorum. Gazete satış işi ise bir sevda. Alışan, gönülden yapan bırakamaz. 'Bu işten para kazanacağım' dersen yapamazsın. Ben işi para için yapmıyorum. Hizmet olsun diye yapıyorum. Bu gazeteyi buraya getirmek için yol parasını bile yıllarca cebimizden verdik” dedi.

“GAZETE İŞİ BİR SEVDA İŞİ”


İlk başladığı yıllarda uzun süre Karacasu’nun Aydın’da gazete satış rekorları kırdığını ifade eden Eken, “Bir numaraydı Karacasu Aydın’da. İlçemizde bin adet gazete satıldığı olurdu. Gazete bayiliği zor iş. Her sabah Nazilli'den gelen dolmuşu karşılar, gazeteleri alırsın, tek tek standa dizersin. Satılan satılır, akşam kalanları yine toplarsın. Sonra ana bayiye gönderirsin. Kupon döneminde daha da zordu bu iş. Kuponları sat, ürünleri getir, teslim et. Kendi arabamla bizzat hallederdim bu işleri. Zevkle yaparsan zor değil. Bu iş parayla yapılacak bir iş değil. Okuru bulmak ve gerçekten okumaya hizmet etmek büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Ben 12 kilometre uzaklıktaki Yenice’de bir teyzeye 20 yıldır aralıksız aynı gazeteyi gönderiyorum. İşte gazete okuma aşkı, sevdası bu. Önce eşi alıyordu, o vefat edince karısı da bırakmadı, aynı şekilde 20 yıldır gazetesi gider her gün. Böyle okuma aşkı müşteriye hizmet etmek parayla ölçülebilir mi?” dedi.

“BAYRAMLARDA BİLE OKUR GAZETESİZ KALMAZ”


7’den 70’e herkesin Karacasu’da gazetenin nerede satılacağını bildiğini ifade eden Eken, “Herkes burada gazete bulabileceğini bilir. Dışarıdan gelenler bile, yılda birkaç günlüğüne gelenler bile bilir ki gazete burada satılır. Kimseye en ufak bir kırgınlığım olmadı, hoşgörüden güzel bir şey olmaz. Kimseyle hiçbir küslük dargınlık yaşamadım. Bayramlarda bile her yer kapalı olsa da millet gazetesiz kalmasın diye bayramın ilk günü gelir açarım. Hiçbir bayram aksatmadım şimdiye kadar” diye konuştu.

SES GAZETESİ İLGİYİ ARTTIRDI


Yerel gazetelerin son yıllarda ilçede gazete satışlarını olumlu anlamda etkilediğini ifade eden Eken, "Özellikle Ses Gazetesi abonelik sisteminin yanında bayimizde de okurlarıyla buluşuyor. İlçede olup bitenden haberdar olmak isteyenler bizzat bize gelip gazeteyi satın alıyorlar. Küçük bir ilçede başlarda ummadığım sayılara ulaştı. Merkezde yaşayan ve köylerden gelenlerin ilgisiyle bazı günler Ses Gazetesini yok satıyoruz. Yine talep olursa bazen ana bayiden o günün gazetesini talep ediyoruz. Vatandaşlarımızın işini böyle de görüyoruz" dedi.