Gerek öğretmen gerek eğitim müfettişi olarak 42 yıl eğitim camiasına hizmet eden Halil İbrahim Kambak, öğrencilere ve gençlere bir şeyler kazandırma, topluma faydalı işler yapma çalışmalarının hayatın her döneminde devam edeceğini gösterdi. Asırlık çınar ağaçlarıyla kaplı yaylanın temiz havasının sonuna kadar hissedildiği Nacıpınar Yaylası'na 120 bin lira gibi bir maddi kaynak harcayarak kütüphane kuran Kambak, kütüphanenin yanı sıra ortak bahçe içerisinde çay ocağı ve pide fırını dükkanlarının yer aldığını dile getirdi. İşletmesinden bir kar beklentisi olmadığını dile getiren Kambak, kütüphanenin yönetiminin tamamen kendisinde olacağını, restore ettirdiği tarihi geçmişi olan çay ocağı ve pide fırınını ise bu işleri yapabilecek işletmecilere kiralayacağını dile getirdi.

HERKES HACCA GİDER, O KÜTÜPHANE KURDU

Hazırlıkların tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde açılışın yapılacağını dile getiren Kambak, “İleride geniş bir açıklama da yapacağım. Türkiye’nin her yerinden kitap bekliyoruz. Kütüphanenin yönetimi bana ait. Dinlenmeye, kitap okumaya gelebilecekler. Kebap, pide fırını da var burada. 76 yaşında öğrenciler okusun diye kütüphane kurdum. Herkes hayır yapar, hacca gider, şunu yapar bunu yapar, bence en büyük hayır bu. Mesela insanlar camiye para veriyor, sevap kazanmak için. Burada her okunan kitabın sevabı vardır” dedi.

“GENÇLER OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANSIN”

Üniversite öğrencilerinin kitap okumadığını görmesi üzerine böyle bir kütüphane kurmaya karar verdiğini söyleyen Kambak, “Bu beni çok üzdü. Ben günde ne kadar yorgun olsam da günde bir saat mutlaka okurum. Burası satılıktı, düşündüm taşındım, satın aldım. Belki Türkiye’de ilktir. Ben burayı kütüphane açmak için yaptım. Burayı ayağa kaldırıp kütüphaneyi açmak için çay ocağını da fırını da tamir etmek zorunda kaldım. Karacasu’da binin de üniversite öğrencisi varsa bunlardan 50 tanesi okuma alışkanlığı kazansın, birbirlerini ikna etsinler, örnek olsunlar, teşvik etsinler bunu istiyorum. Çünkü buradaki öğrencilerle konuştuğumda okumaya ihtiyaçları olduğunu gördüm” dedi.

YAYLA MANZARASINDA KİTAP KEYFİ

Üniversite öğrencilerinin kütüphaneye ilgilerini arttırmak için çaba sarf edeceğini ifade eden Kambak, “Havası yaylanın diğer yerlerinden kat kat iyi. Diğer noktalarda günün belli saatinde acayip bir sıcak oluyor, burada o yok. Kahvederesi'nde kahveye ait bir fırın yok ama burada var. Manzaramız güzel, her an böyle koyu bir gölge var. Burayı kendim çalıştıracak olursam okumaya gelen insanlardan çay parası bile almayacağım. Eğer fırını biri çalıştıracak olursa da ben üniversite öğrencilerinin bu kütüphaneye ilgilerini arttırmak için her türlü çabayı sarf edeceğim” dedi.

KİTAP GÖNDERMEK İSTEYENLER İÇİN ADRES

Öte yandan kütüphaneye destek sağlamak isteyenlerin kitapları, "Cabi Mahallesi Yayla yolu No: 62 Aydın/Karacasu" adresine gönderebilecekleri belirtildi.