İncirliova'da yaşayan 39 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Suna Oğuzballı, yıllarca gündelik işlerde çalışmasının ardından, kendi işini kurmak için harekete geçti. Hayvancılık yapmaya karar veren ancak ekonomik durumu çok iyi olmayan Oğuzballı, ihtiyaç duyduğu ekonomik kaynak için Mikrofinans Aydın Batı Şubesi'ne başvurdu. Başvurusu kabul edilen Oğuzballı, çektiği ilk mikrokredi ve eşinin de desteği ile 2 keçi satın aldı. Keçilerine İkizdere Mahallesi Cılımbız Yaylası'nda ailesine ait alanda oluşturduğu 'Ballı Badem' isimli küçük çiftlikte bakan Oğuzballı, zamanla keçilerini çoğalttı. Sayısını 8'e kadar çıkardığı keçilerinin sütünü satan Oğuzballı, aile bütçesine de katkıda bulunmaya başladı.

"ÇOCUKLARIM İÇİN BİRİKİM YAPMAM LAZIM"

Hemcinslerine örnek olan kadın girişimci Suna Oğuzballı, "Bu zamana kadar hep başkalarının işlerinde çalıştım. Bu işlerin bana ve aileme katkısı yok denecek kadar azdı. Çocuklarım var, onların gelecekleri için birikim yapmam lazım. Bundan dolayı kendi işimi yapmaya karar verdim ama sermayem yoktu. Bir arkadaşımın vasıtası ile mikrokredi ile tanıştım. Kredi kullanarak, hayvancılığa başladım" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Baktığı keçileri daha da çoğaltarak, kazancını artırmayı planlayan Oğuzballı, kendisine verdiği destek için de ailesi ve Mikrofinans Aydın Batı Şube Yöneticisi Nefise Akyıl’a teşekkür etti.