Aydın ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Başkanı Maraş, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Savaş’ın, geçtiğimiz haftalarda OSB’nin genişleme potansiyelini değerlendirmesi gerektiği ve resmi prosedürlerle ilgili de her türlü kolaylığı sağlamaya ve yardımcı olmaya da hazır olduklarını kaydettiği çağrısıyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Maraş konuyla ilgili açıklamasında, halihazırda ASTİM OSB'nin Çine, Söke ve Nazilli'de bulunan OSB'lerdeki gibi yeni genişleme alanı imkanına sahip olmadığını ve mevcut 500 dekarlık arazide etap etap kamulaştırma yapılmasıyla yeni yatırımlara hazır hale geleceklerini söyledi.

“KAMULAŞTIRMAYLA İLGİLİ DAVALAR DEVAM EDİYOR”


Halihazırda genişleme alanı çalışması başlatabilecek ek parsellerde de kamu yararı olduğunu ve mevcut sınırın da çevre yoluna dayandığını söyleyen Başkan Maraş, "Yine sınırımızın bir ucunda da Kocagür Mahallesi var ve Efeler ilçe merkezine de çok yakın bir konumdayız. Bu nedenle yeni genişleme alanı kapsamında uygun yer olmadığı için bir plan ve programımız yok. Öncelikli olarak kamulaştırmayla ilgili devam eden davaların hızlı bir şekilde neticelenmesi gerekiyor. Halihazırda 2.5 yıldır devam eden davalar var. Sonuçlanan bazı davalarla ilgili diğer yargı kanalları devreye sokularak uzatılan süreçler de söz konusu. Yargı sürecinin hızlanmasını temenni ediyoruz ancak halihazırda henüz davalarımız sonuçlanmadı. Mevcut OSB alanında bulunan 130 sanayi tesisimizde 4 bin 500 kişi çalışıyor. Kamulaştırma davalarının sonuçlanmasıyla birlikte yeni yatırımların da bünyemize gelmesiyle istihdamımız ilerleyen süreçte daha da artacaktır" dedi.

“GENİŞLEMEYE MÜSAİT ALAN YOK”


Milletvekili Savaş'a genişleme alanı çağrısı ve yardımcı olma talebiyle ilgili de teşekkür eden Maraş, "Kendisi de kamulaştırmayla ilgili davalarımızı biliyor ve sürekli olarak iletişim halindeyiz. Bu noktada mevcut 500 hektar alanımız içinde etap etap sürdürdüğümüz kamulaştırmalar tamamlandığında zaten ciddi anlamda parsel yatırıma hazır hale gelecektir. Mevcut sınırımız dahilinde kamu yararı gösterilen parsellerde genişlemeye müsait değil. Bu nedenle üzerinde ağırlıklı durduğumuz konu kamulaştırmalardır ancak ne yazık ki bazı hisse sahipleri de fahiş fiyat istediği için konu davalarla sürüncemede kalıyor. Mevcut yatırımların hayata geçtiği toplamdaki 5'te 2'lik alanda kamulaştırmalarla ilgili yargı süreçlerinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.