Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler ilçesindeki DSİ 21. Bölge Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekte Aydın protokolüyle bir araya geldi. İzmir Valiliği’ne atanan Vali Köşger, törende Aydınlılara veda etti. Vali Köşger, zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
Törene AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

“VALİMİZDEN HEP GÜÇ ALDIK”


Veda yemeğinde ilk konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Vali beyin veda yemeğine katılmam ve konuşma yapmam hiç beklediğim bir şey değildi. Vali beyin bizi uğurlamasını beklerken biz kendisini uğurluyoruz. Her veda yeni bir başlangıç demektir. Ege’nin incisi güzel bir ile gitmesi hem de yakınımıza atanması hoş oldu. Kendisi Aydın’a kalıcı, unutulmayacak eserler bıraktı” diye konuştu. Kıymetli bir valiyi kaybettiklerini belirten Milletvekili Posacı, “Tesellisi ise komşu ilimiz İzmir'e gidecek olması. Sayın valimizden biz her zaman güç aldık. Her zaman hizmetleri anılacaktır. Seracılık çalışmalarında valimizin ciddi bir gayreti oldu. Aydın Büyükşehir Belediye başkanımız burada, milletvekillerimiz burada, belediye başkanlarımız burada. Vali bey gidiyor, bir başka vali gelecek. Ama biz hep burada olacağız. Aydın'a hizmet için hep beraber olacağız” şeklinde konuştu. Vali Köşger’i uzun yıllardır tanıdığını belirten Milletvekili Erim ise “Sayın Valim benim İsabeyli Belediye Başkanlığı döneminde 2009-2014 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürü'ydü. O yıllardan beri tanışıyoruz. Aydın'a o tarihlerden bu yana hizmeti vardı. Adnan Menderes Müzesi'nin açılışını yapıp gitseydi daha iyi olacaktı. Ama yakındır açılması. Valimiz uzak bir yere de gitmedi. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. Milletvekili Yavuz ise, “Atama haberini aldığımızda Vali bey ile telefonla görüştüm ve üzüntülerimi ilettim. Aydın iyi bir devlet adamını uğurluyor. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"AYDIN’I UNUTMAYIN"


Aydın protokolüne seslenen Milletvekili Savaş, “Güzel bir yemekte toplandık. Ama bu şekilde toplanmamızı Valilik veda yemeklerinde olmamalı. Her zaman bu birlik beraberliği korumalıyız. Her zaman bu birlik beraberliği koruyabiliriz inşallah. Valimizle görev yaptığı dönem içerisinde uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. Verimli ve güzel geçen çalışma döneminde güzel eserlere sebep oldu. Valimiz güzel eserleri açmaya İzmir'den gelecektir. Valimizin bıraktığı eserler sonsuza kadar yaşayacaktır. Valimize İzmir'de yatırım fırsatları gelecektir. Valimize buradan sesleniyorum: Aydın'ı unutmayın, sizden pozitif ayrımcılık bekliyorum” şeklinde konuştu.

"AYDIN ÇOK KIYMETLİ BİR YER"


Aydın’da görev yaptığı 3 yılın nasıl geçtiğini anlamadığını ifade eden Vali Köşger, “Sıkıntılı ortamlarda zaman zor geçiyor. Ancak ortam ve gönüller güzelse Aydın’da geçirdiğimiz süre gibi hızlı şekilde akıp gidiyor. Aydın benim vali olarak görev yaptığım 3’üncü vilayet. Çalıştığımız yerlerle özdeşleşiyoruz. Buralarda kazandığımız dostluklar da hep baki. Aydın, Türkiye’deki vilayetler arasında çok kıymetli bir yer. İşlendikçe değeri artacak bir pırlanta. Her gelen yöneticinin de bu pırlantayı işleyerek çalışmaya devam etmesi lazım. Ben Aydın’a doyamadım. Aydın'ın her zaman kalbimde ayrı bir yeri olacak. Artık ben de bir fahri hemşerinizim” dedi.

“AYDIN’IN CİDDİ POTANSİYELİ VAR”


Daha gelişmiş bir Aydın ideali doğrultusunda çalışmalar yaptıklarının altını çizen Vali Köşger; "Daha kalkınmış Türkiye, değeri daha da artmış bir Aydın oluşturma doğrultusunda çalıştık. Orkestra şefi olarak orkestrayı iyi yönetmeye, aradan da çatlak sesler çıkmaması için çalıştık. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Aydınlıların fahri hemşehriliğini de onurla taşırım. Aydın'ın müstesna bir yeri ve ciddi potansiyeli var. Allah, Aydın’a verdikçe vermiş. 23 antik kenti, termali, turizmi, tarımı var. Yılın 365 gününe uygun potansiyel var. Bu güzel şehir sizlere emanet. Yol arkadaşlıkları için Aydın Valiliği’nin çalışanlarına, Aydın protokolüne, Aydın’da kazanmış olduğumuz dostlara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Nerede olursak olalım, bir dostunuz olarak kapım her zaman sizlere açık. Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.
Yoğun katılımın olduğu gecede Aydın protokolü ile vedalaşan Vali Köşger, korona virüs sürecinde Vefa Sosyal Destek Grubu ile Aydınlılara olan katkılarından dolayı bazı kurum müdürleri ve firma sahiplerine teşekkür plaketi verdi. Teşekkür töreni ayrıca yapmayı planladıklarını ifade eden Vali Köşger; "Aydın'a ve Aydınlılara destek olan vatandaşlarımızı onurlandırmak için ayrı bir tören planlamıştık. Fakat atamam dolayısıyla bugüne nasip oldu. Desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.