İYİ Parti Köşk İlçe Başkanı Davut Yağcı, yerel seçimlerden bu yana geçen 1 yılı aşkın süreye dair değerlendirmede bulundu. Yaptığı açıklamada, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler’in seçim döneminde ‘Biz iktidar partisiyiz, her şeyin üstesinden geliriz’ sözlerini hatırlatan Başkan Yağcı, “Kendisini tutan yok, buyursun üstesinden gelsin. Ankara’da temaslarda bulunup devraldığı borçlarla ilgili de girişimlerde bulunması gerekiyor. Borcum çok diye oturmayla bu iş olmaz” dedi. Halihazırda Köşk Belediyesi’nin 3 milyon liralık bir borçlanmayı daha gündeme almaya çalıştığını söyleyen Yağcı, İYİ Partili meclis üyelerinin bu konuyla ilgili ret oyu vereceğini ifade ederek, “Böyle devam ederlerse yakında köylerin mallarını da satmaya başlayacaklar. Ben açıkçası Nuri Güler’in eski dönemden kalan borçları bahane ederek bu dönem yatırım yapacağını da tahmin etmiyorum” diye konuştu.

“YATIRIM YAPACAKLARINI TAHMİN ETMİYORUM”


Geçtiğimiz dönemde meclis üyesi olarak görev yaptığını belirten Başkan Yağcı, “O dönem belediyenin 13 milyon liralık borcu olduğundan bahsediliyordu. Bu borcun 8 milyon lirası da kanalizasyon yapımı nedeniyle olduğu için de Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Yani geçtiğimiz dönem başlarında takriben 5 milyon lira olan borç dönem sonunda 90 milyon liraya yükseldi. Biz geçtiğimiz dönem ret vererek bazı gündemdeki konulara müdahil olduk ama netice itibariyle geldiğimiz noktada bazı AKP’li meclis üyelerinin soruşturma geçirdiğini duyduk. Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler de bu dönem tahminimize göre dönemini borç ödemekle geçirecek. Tabi ne kadarını ödeyebilir o da ayrı bir meseledir. Ben eski dönemden kalan borçları bahane ederek yatırım yapacağını da tahmin etmiyorum. Bizim aldığımız resmi rakamlara göre Köşk Belediyesi’nin halihazırdaki borcu toplamda 90 milyon liradır ama gayriresmi borçlar da var. Bunun yanında fatura yolsuzlukları da söz konusu. Bunlar ifşa edilmiyor. Önceki dönemdeki bu sıkıntıların nasıl aşılabileceği de meçhul” dedi.

“YİNE BORÇLANMA PEŞİNDELER”


Seçim döneminde Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler’in, “Biz iktidar partisiyiz, her şeyin üstesinden geliriz” dediğini hatırlatan Başkan Yağcı, “O halde kendisini tutan yok, buyursun üstesinden gelsin. Nuri Başkanın halihazırda bir şaibesi yok ama seçim mitinglerinde, ‘Biz iktidar partisi olarak istedikten sonra her yere yatırım yapılır’ diye söyledi. Şu anda seçimde verdiği yatırım vaatleriyle ilgili en ufak bir proje ya da atılım yok. En basitinden köylerdeki bahçe yolları yağan yağmurlardan sonra bozuldu, eski taş döşenmesi lazım. Bu yolları sağolsun Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden eski taş temin edip kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz. Bu konularda bile ilçe belediyesinin en azından mağdur durumdaki köylü halka yardımcı olması gerekirdi ama ne yazık ki böyle bir durum da söz konusu değil. Köşk Belediyesi halihazırda meclis gündemine gelen konulara da baktığımızda yine borçlanma peşinde. Köşk’te ilçe belediyesinin yeterli hizmet üretememesi nedeniyle de herkes sancılı” diye konuştu.

“HİZMET VE YATIRIM ALAMIYORUZ”


Kendisi’nin Köşk’e bağlı Başçayır Mahallesi’nde yaşadığını söyleyen Başkan Yağcı, “Aşağı yukarı köyümüz, 30-35 adet iş yeri, iki adet büyük kahvehane, üç adet sanayi dükkanı ve 600 küsur da su abonesi olan bir yerleşim yeridir. Esasen biz Büyükşehir Yasası nedeniyle cidden çok mağdur olan bir köyüz. Köyde üç beş noktadan çöp alınıyor ve bu konularda da ciddi sancılar var. Büyükşehir Yasası’ndan önce köyümüzün ciddi bütçesi vardı ama halihazırda gerek Köşk, gerekse de köyümüz hizmet ve gereken yatırımları tam manasıyla alamıyor. Bunun yanında, sağolsun Aydın Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl dağdaki su gözlerinden temin edilen İçme Suyu Projesi’ni köyümüzde hayata geçirdi. Önümüzdeki süreçte çevre yolunun kanalizasyonu da hayata geçecek ve 400 tonluk daha içme suyu talebimiz de yerine getirilecek. Sonuç olarak Köşk, ilçe belediyesinden tam manasıyla hizmet ve yatırım alamıyor ama Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyelerimiz vasıtasıyla ilçemize hizmet ve yatırım getirmesi için elimizden gelen mücadeleyi de vermeye devam edeceğiz” dedi.

“CAHİL DEĞİLSE YAPILACAK İŞ BELLİDİR”


Köşk Belediye Başkanı Güler’in hâlihazırda sayfasının temiz olduğunu ancak bir an önce icraat ve atılım yapması gerekmekte olduğunu belirten Başkan Yağcı, “Kendisinin evvela Ankara’daki temaslarında devraldığı borçlarla ilgili de girişimlerde bulunması gerekiyor. Borcum çok diye oturmayla bu iş olmaz. Seçim döneminde bize ağır ithamlarda bulundu. Kendisinin üniversite mezunu olduğunu ifade ederek neredeyse bizi ve partililerimizi adayımız üzerinden cahil sıfatına sokmaya çalıştı. Eğer kendisi cahil değilse yapılacak iş bellidir. Biz Köşk’ümüz için elimizden geldiği kadar yapıcı muhalefet yapmaya da hazırız ancak suistimal olursa bunun da karşısına geçeriz. Yani 100 liralık işin bin liraya yapılmasına da göz yummayız. Eski dönemle ilgili olarak en basitinden Köşk Meydanı ile ilgili usulsüzlükler artık sokakta konuşulur durumda. Köşk’teki meydan yapımı için 11 milyon lira para harcandığı söylendi. Köşk’te yapılan yanlış yatırımlar var. Ne yazık ki yıllardan beridir Köşk iyi yönetilemiyor. Veli Tuna, bu dönem başkan olsaydı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Köşk’e esaslı yatırımlar yapılmasına vesile olurdu” diye konuştu.

“KÖŞK’Ü SANCILI SÜREÇLER BEKLİYOR”


“Önceki dönemde 5 yıllık süreç dahilinde 90 milyon liralık borca akıl sır erdirmek mümkün değil” diyen Başkan Yağcı, “Meclis üyelerimizden edindiğimiz bilgilere göre Başkan Nuri Güler, 3 milyon lira daha borçlanmaya hazırlanıyor. Ben bu konuya ret vermelerini istedim. Yani böyle devam ederlerse köylerin mallarını satmaya da başlayacaklar. Önceki dönemde zaten satılanlar da ortada ama bu dönemde de yavaş yavaş satmaya başlayacaklar. Köşk’ü bu dönem sancılı süreçler bekliyor. Bu gidişle de borçla boğuşmaya devam edecek. Düşünün ilçemizde 30 bin nüfusumuz var. Köşk Belediyesi’nin 90 milyon liralık borcuna karşılık her kişiye ortalama 3 bin lira borç düşüyor” ifadelerini kullandı.