Yarı ölüm hali olarak bilinen uyku sırasında çoğu insan kendisini farklı zaman, mekan ve kişilerin yanında görür. Rüyalar soyuttur. Yani rüyayı somut olarak herkes göremez. Rüya rüyayı gören kişinin zihninde oluşan görüntülerdir ve yalnızca o kişi tarafından görülür ve kişilere özeldir. Rüyaların anlamı oldukça merak edilir.  bu nedenle de rüya tabirleri oldukça çok ilgi görür. Rüya içerisinde görülen imgeler sayesinde rüyanızın yorumlanmasını sağlayabilirsiniz. Rüya tabirleri sayesinde rüyanızı kolay şekilde yorumlayabilirsiniz. Rüya Türleri Nedir? Rüyalar uzmanlara göre farklı türlere ayrılır. Yani uyku birkaç farklı devreden oluşur. Uykusu gelen bir kişi yatağına girip gözlerini kapattıktan sonra göz kapaklarında belli belirsiz bir titreme yaşanır. İnsanlar o sırada uykuya dalmış olur ve rüya görmeye başlamıştır. Rüyalar siyah beyaz ya da renkli olarak görülebilir. İnsanların çoğu rüyalarını siyah beyaz gördüklerini söylerler. Yapılan araştırmalara göre ise kadınların erkeklere oranla daha fazla renkli rüya gördüğü kanıtlanmıştır. Rüyaları üç farklı türe ayırmamız mümkündür. Uzmanlara göre islami rüya türleri :
  • Kafası yorgun ve devamlı olarak bir iş ile meşgul alan kişiler uyuduklarında karmaşık rüyalar görür. Ya da kendi ilgilendiği iş ile ilgili bir rüya görebilir. Bu tarz rüyalar yorumlanmaz.
  • Örnek olarak televizyondan ya da başka bir yerde heyecanlı şekilde dizi ya da film izleyen kişi bu filmi ya da karakterleri rüyasında görebilir. Bu duruma etki altında kalmak denir ve gerçek bir rüya değildir.
  • İkinci tür ise kabus ya da karabasanlardır. Bu rüyalar genel olarak iyi başlar ancak daha sonrasında rüyadaki imgeler gittikçe korkunç bir hal almaya başlar. Kabusların açıklamasını sinir doktorları ve psikanalistler yapar.
  • Üçüncü tür rüya ise sezgisi güçlü olan kişiler tarafından görülür ve rüyada görülen şey kısa süre içerisinde gerçekleşir. Rüya tabirleri sayesinde rüyalarınızı anlamlandırabilirsiniz.
Rüyaların Yorumlanması Dördüncü tür rüya ise en sık rastlanılan rüyadır. Burada uyuyan kimse rüyasında farklı şeyler görür ve sabah kalktığında bu gördüklerinden sadece bazılarını anımsar. Bu rüyalar yorumlanabilir. Rüyaların yorumlanabilmesi için Rüyavetabirleri.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.