Aydın Barosu Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıklayan Çiftçi, Aydın Barosu’nu en iyi şekilde temsil etmek amacıyla göreve talip olduğunu söyledi. Hiçbir zaman mücadeleden kaçmadığını ifade eden Çiftçi, “Dünyada kadınlar tarafından seçme ve seçilme hakkı verilmesi için zorlu mücadeleler verilirken 1934 yılında seçim kanununda yapılan değişiklikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bizlere bu hakkı vermiştir. Kendisini saygıyla anıyorum. Mesleğim ve meslektaşlarım açısından birçok sorun bulunuyor. Bugüne kadar gerçekçi hiçbir kanun hayata geçirilmemiştir. Pandemi sürecinde meslektaşlarımın ekonomik kaygılarının azaltılmasından ziyade toplu baro ve baroların parçalanmasına dair gündem yaratılması, meslektaşların pandemi nedeniyle eylemsiz kaldığı dönemde bunun gündem yapılması kötü niyetin göstergesidir. Baroları bölmek siyasi parti gibi parçalara ayırmak kimseye fayda sağlamayacağı gibi tam aksine ülkenin en önemli meslek örgütü olan baroları çökertmek böylelikle yargı bağımsızlığı ile adalet anlayışını çökertmek demektir. Baroların kimyası ile oynamayın” dedi.

“BARONUN OLANAKLARINI KULLANMIYORUM”


Aydın Barosu’nda geçmişte önemli görevler aldığını hatırlatan Çiftçi, şunları kaydetti: “Baromuzun 13-14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşen olağan genel kurulu öncesi yönetim kurulu üyeliği açıklamamda ‘Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa götürmekte Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez’ diyen Atatürk’ün yolunda bir kadın avukat olarak baronun temsilinde artık bir kadının yer almasının gerektiğini düşünüyorum. Tarihi Cumhuriyet tarihi ile eş olan Aydın Barosu’nun yönetim kuruluna iki dönem seçilme onuruna eriştim. Bu süreç içerisinde yönetim kurulu üyeliğinin dışında saymanlık ve genel sekreterlik görevlerini başarıyla yürüttüm. Baroyu birçok yerelde ve dışarıda başarıyla temsil ettim. Çevre, Çocuk ve İnsan Hakları Komisyonları koordinatörlüklerinde yürütülen faaliyetler başta olmak sandık güvenliği gibi birçok konuda baronun başarılı çalışmalarının altında emeğim bulunuyor. Ancak yönetim içerisinde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle daha fazla huzurlu ortamın kalmaması ve ifrite edecek nedenlerle severek ve onurla yürüttüğüm baro yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim. İstifamın ardından ilimizde kadın ve çocuk hakları komisyonunda çalışmaya devam ettim. Kamuoyuna mal olmuş davaları bireysel olarak takip ettim. Meslektaşlarımı da ziyaret ederek temennilerini ve isteklerini dinledim. Baronun olanaklarını kullanmadım.”

“BAROYU EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM”


“Aday olma hakkımızın kullanmama kimse engel olamaz” diyen Çiftçi, “Mevcut başkan olarak son kez demenize rağmen eğer aday olmak istiyorsanız bu hakkı kullanabilirsiniz. Kimseyi karalamaya da nabız yoklama diye eleştiri adı altında hakaret etmeye hakkınız yok. Barolar siyasetin kirli söylemlerinin kullanılacağı yerler değildir. Erkek egemen toplumda kadın temsil edilmesi istenmiyor. Kadınların psikolojik ve manevi baskı altında kaldığı yerde gerçek demokrasiden bahsedilemez. Bununla başa çıkabilecek azim ve kararlılık tarafımda vardır. Bu durum asla hırs olarak algılanmamalıdır. Bu meslek örgütüme hizmet etmek arzusundan başka bir şey değildir. Yıldırma, heves kırma, boyun eğdirme anlayışına son verilmelidir. Baroya ve meslektaşlarıma hizmet etmek, onların yararına projelerini hayata geçirmek, baroların birilerinin siyasi kariyer hesabı yapacağı şahsi şov yerleri olmadığını göstermek için baro başkanlığına adayım. Baromu en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.