Konut kredi faizlerinin düşmesi, Aydın'ın diğer ilçelerinde olduğu gibi Koçarlı'da da vatandaşları konut almaya yöneltti. İkinci el ve sıfır konut stokunun yeterli olmadığı ilçede 10 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Mustafa Yalman, vatandaşlardan gelen yoğun konut talebini karşılamadıklarını dile getirdi.

"MEVCUT EVLERİN FİYATLARI YÜKSELDİ"


Konut kredi faizlerinin düşmesinin, vatandaşları memnun ettiğini belirten Yalman, "Konut kredi faizleri yüzde 0,64 oranına düştü. Fırsatı değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızdan ciddi anlamda konut talebi aldık. Ama bitmiş, satışa hazır sıfır bina da, ikinci el bina da yok denecek kadar az. Şu anda yapımı devam eden iki konut projesi var. Bu da talebi karşılayacak kapasitede değil. Bundan dolayı mevcut evlerin fiyatları yüzde 20-25 oranında yükseldi" dedi.

YILLIK 100 KONUT


Normal şartlarda Koçarlı’da yıllık 80-100 konut yapıldığını dile getiren Yalman, faizlerin yüksek, ekonominin durgun olduğu 1,5-2 yıllık süreçte ise yeni konut inşa edilmediğini, bundan dolayı şu anda konut sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

KÖY HAYATINA İLGİ ARTTI


Koronavirüs salgını sürecinin de vatandaşları şehir hayatından uzaklaştırıp kırsal yerlerde yaşamaya yönelttiğini anlatan Yalman, şunları kaydetti: "Salgın sürecinden sonra özellikle ilçemiz dışından vatandaşlarımızın şehir hayatından uzaklaşıp köy hayatına dönme noktasında bir talepleri oldu. Bununla ilgili yer talebini de şu an için karşılayamıyoruz. Çünkü ilçemizde parseller büyük. Küçük olan kimi parsellerde de yol, su ve elektrik sıkıntısı var. Bu kadar ciddi talep varken, karşılayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz."