Belediyenin mali anlamda düzlüğe çıkması için göreve geldiği günden bu yana titizlikle çalışan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in kurduğu şeffaf ve disiplinli mali sistem başarılı bir şekilde işliyor. Tasarruf tedbirleri ile israfın önüne geçen ve belediye gelirlerinin doğrudan vatandaşlara hizmet olarak aktarılmasını sağlayan Başkan Öndeş, diğer yandan 15 milyon liraya ulaşan bir borç ödemesi gerçekleştirdi. Son olarak belediyeye ait kullanışsız ve atıl durumda olan hurdaların Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) satışını gerçekleştirerek belediye bütçesine katkı sağladı. Bunun yanı sıra Öndeş, geçmiş dönemlere ait tespit ettikleri ve savcılığa suç duyurusunda bulundukları mali usulsüzlüklere ilişkin 10 dosyayı incelenmek üzere İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’ne gönderdiklerini açıkladı.

HURDALAR BELEDİYE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLADI


Germencik Belediyesi geçmiş dönemlerde örneği görülmemiş bir icraat daha gerçekleştirerek belediyeye ait atıl ve kullanışsız durumda olan, ekonomik anlamda ömrünü tamamlamış hurda malzemeyi Makine Kimya Endüstrisi’ne satarak gelir elde etti. Başkan Öndeş hurda malzemelerin satılarak halkın hizmetine sunulmak üzere belediye bütçesine eklendiğini, yaptıkları incelemeler neticesinde geçmiş dönemlerde satışı gerçekleştirilen hurdaların gelirlerinin nereye aktarıldığını göremediklerini ifade etti. Hizmetlerin kesintisiz sürmesinin, güçlü bir mali sistemle mümkün olduğunun altını çizen Başkan Öndeş, şunları kaydetti: “Mali sistemimizi işler hale getirdik ve belediyenin her kuruşunu halkımızın huzur ve mutluluğu için harcıyoruz. Yeni gelirler elde etmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede belediyemize ait olan ve ekonomik ömrünü tamamlamış, atıl ve kullanışsız durumdaki kısacası hurdaya çıkan malzemelerin Makine Kimya Endüstrisi’ne satışını gerçekleştirdik. Elde edilen geliri halkımıza hizmet etmek için kullanacağız. Geçmiş dönemlerde satılan hurdalar var, ancak elde edilen gelirlerin nereye gittiği, ne amaçla kullanıldığı belli değil. Ama belediye kasasına aktarılmadığını kesin olarak tespit ettik. Bu anlamda belediyemizin şeffaf ve açık bir yapıya kavuştuğunu bir kez daha belirtmek istiyorum.”

ZEYTİNLERDEN DE GELİR ELDE EDİLDİ


Belediyeye ait araziler üzerinde yer alan zeytin ağaçlarından toplanan 3,5 ton zeytini ihale usulü ile satışını gerçekleştirerek belediye bütçesine kazandırdıklarını ifade eden Öndeş, önceki dönemde rastlayamadıkları bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. Belediye Başkanı Öndeş, “Belediyemize yeni gelir kaynakları yaratmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Mahsulün en kısır olduğu dönemde belediye arazilerimizde bulunan zeytin ağaçlarımızdan topladığımız 3,5 ton zeytinin ihale ile satışını gerçekleştirdik. Önceki dönemlerde bu mahsullere ne olduğu konusunda belirsizlik var ancak yaptığımız çalışma ile şeffaf bir şekilde belediyemizin bütçesine katkı sağlandı” dedi.

“10 DOSYAYI BAKANLIĞA GÖNDERDİK”


Mali durumla ilgili de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Daha önce ifade ve kamuoyuna ilan ettiğim gibi göreve geldiğimizde 32 milyon lira bir borç ile karşı karşıya kaldık. Arkadaşlarımızla birlikte çöken mali düzeni ve bozulan disiplini sağlamak için yoğun çaba harcadık. Bir yandan tasarruf tedbirleriyle israfı önledik diğer yandan borçlarımızı yapılandırmalarla, protokollerle eritmeye başladık ve en nihayetinde bugüne kadar 15 milyon lira borç ödemiş olduk. Tüm bunların yanında detaylı bir şekilde geçmiş dönemlerde kuruş kuruş ne nereye gitmiş, ne alınmış ne verilmiş sıkı bir takip başlatarak gerekli inceleme çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımız neticesinde incelemelerini tamamladığımız ve tespit ettiğimiz mali usulsüzlüklere ilişkin hazırlanan ve daha öncesinde savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz 10 adet dosyayı İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’ne göndererek inceleme talebinde bulunduk. Bizim belediyecilik anlayışımızda ve yönetim ilkelerimizde açıklık, şeffaflık ve hesap verebilirlik kırmızı çizgidir. Yani gizli saklı, usulsüz ve haksız bir mali düzen devri artık geçmişte kaldı. Her şey halkın gözü önünde, halkın bilgisi dahilinde açık ve seçik bir şekilde yapılacak. Geçmişte yaşanan mali düzensizlik ve usulsüzlüklerin üzerine gitmeye devam edeceğiz. Ne pahasına olursa olsun, geçmiş geçmişte kaldı, yapanın yanına kar kaldı demeyeceğiz ve dedirtmeyeceğiz. Halkımızın hakkını korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.