Hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Mezkit, “2020 yılı Ramazan ayında Aydınlı hayırseverlerimizin katkısıyla ihtiyaç sahibi Aydınlı vatandaşlarımızın yüzünün gülmesine vesile olmaktan son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Aydın Kızılay İl Başkanlığının imkanları ve Aydınlı hayırseverlerimizin katkılarıyla dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdik. Özellikle belirmek isteriz ki bu salgın sürecinin verdiği olumsuz şartlara rağmen Aydınlı hayırseverlerimizin hayır yarışına girmesi fevkalade değerlidir. Gerek gıda kolisi, gerek iftar yemeği organizasyonu, gerekse zekât ve fitreler ile yıl boyu evine et girmeyen vatandaşımızın evine et girmesine vesile olduk” dedi.

“ALLAH YARDIMLARI KABUL ETSİN”


Mezkit, şunları kaydetti: “Ramazan ayı boyunca evlere günlük 4 bin 500 kişilik toplamda 135 bin ihtiyaç sahibine iftar yemeği ikram edildi. İçinde 800 gram Kızılay kurban kavurma veya kıymaları olan 9 bin 750 adet gıda kolisi dağıttık. İki bin 250 kişiye zekat ve fitre yardımı yaptık. Toplamda 350 adet 100 TL’lik alışveriş kartı dağıttık. Bayramda çocuklara bin 200 adet oyuncak verdik. Toplamda 350 adet gıda kolisini 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim ettik. Beş bin adet sağlık aparatı, maske, dezenfektan çantası dağıttık. 500 kişiye ayakkabı ve elbise benzeri yardımda bulunduk. Kızılay’ın kendi imkanları ve Aydınlı hayırseverlerimizin katkılarıyla yapılan bu iyilik hareketine katkısı olan bütün hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepsinden razı ve memnun olsun. Allah yaptıkları yardımları kabul etsin.”

“AŞEVİ TEMMUZ AYINDA FAALİYETTE”


Aşevi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Mezkit, “Temmuz ayı ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yemek yapacağımız aşevini de hayata geçiriyoruz. Yerimiz ve altyapımız hazır. Aşevine, Ramazan ayında olduğu gibi yine Aydınlı hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz. Ne kadar bağış gelirse o kadar ihtiyaç sahibi Aydınlı vatandaşımıza yemek verme imkanına sahip oluruz” diye konuştu.