Alanya’dan başlayan, Marmaris, Bodrum, Kuşadası’na kadar uzanan sahilde tesisleri dolaşan görevliler, otelleri gezdi, alınan Covid-19 önlemlerini inceledi, yetkililerden bilgi aldı, tatilcilerin çağrı merkezine yönelttikleri sorulara yanıt aradı. Çağrı merkezi görevlileri Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, KODER Başkanı Tacettin Özden, KUTO Başkanı Serdar Akdoğan ile 35 yıllık turizmci Hasan Tonbul'un görüşlerini aldı.

VATANDAŞIN SORULARINA TURİZMCİLERDEN YANIT ARADILAR


Görevliler, tatilcilerin çağrı merkezine yönelttikleri sorulara yanıt aramak ve duymak istediği olumlu mesajları, aldıkları önlemleri ve sundukları tatil deneyimini misafirlere aktarmak için Kuşadası’ndaki turistik tesisleri gezdi. Vatandaşları, tatil planı yapanları bilgilendirmek için yapılan bu toplantılarda yetkililere açık büfe kısıtlamaları soruldu. Tatile çıkmaya hazırlananların en çok yönelttiği, “Denize maskeyle mi gireceğiz? Otellerde açık büfe olacak mı? Turizm kentlerinde otel dışında eğlence mekanları ve restoranlar 22.00’den sonra kapanacak mı?” sorularına cevap arandı.

" KUŞADASI’NDA BÜTÜN ÖNLEMLER ALINDI"


Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Türkiye’de kent olarak tüm önlemleri aldıklarını, oteller ve birçok noktaya maskematikler kurulacağını söyledi. Dünya Sağlık Örgütü ve Bilim Kurulu'nun belirlediği kriterlere uygun Kuşadası’na özel sertifikasyon sistemi hazırladıklarını, kriterleri yerine getiren işletmelerin güvenilir hizmet verdiğine ilişkin bu sertifikanın verileceğini belirtti. Günel, plaj girişlerinde misafirlerin ateşlerinin ölçüleceğini, maske verileceğini, sosyal mesafenin korunması için zabıta ekibi oluşturulacağını kaydetti.

TATİLCİLERDEN 3 ŞEY İSTENECEK


KODER Başkanı Tacettin Özden de, otellerde açık büfe sisteminin devam edeceğini söyledi. Özden, “Geçtiğimiz yıllarda tatilde ne yapılıyorsa, ne yaşanıyorsa, ne hizmet veriliyorsa, çocuk kulübü, su sporları gibi aktiviteler aynen devam edecek. Açık büfe aynı zenginlikte olacak, sadece misafirin kendisi almayacak, görevliler yemek verecek. Tatile gelenlerden üç kritere uymaları istenecek. 'Lütfen ellerinizi sık sık yıkayın, maskenizi takın ve sosyal mesafeye uyun' denilecek” şeklinde konuştu.

OTELLER KARANTİNAYA ALINABİLİR Mİ?


Otellerin yüzde 80’inin bakanlıklarca yetkilendirilen 11 uluslararası sertifikasyon şirketine sertifika almak için başvurduğunu söyleyen Özden, COVİD-19 vakası rastlanan otellerin karantinaya alınıp alınmayacağı yönündeki sorulara, “COVİD-19 hastası belirlendiğinde oteldeki odasında izolasyonu sağlanıp sağlık kuruluşlarına haber verilecek. Onların önerileri doğrultusunda hasta ya hastaneye götürülecek veya hazırlanan özel odada karantinaya alınacak” şeklinde yanıt verdi. Özden, böyle bir durumda 14 günlük karantina süresinin bir bölümünü otellerin karşılayabileceğini de söyledi. Hasan Tonbul da çağrı merkezi görevlilerine Kuşadası'nın deniz, tarih ve kültür açısından çok önemli bir konumda olduğunu belirterek satışlarda insanları Kuşadası'na yönlendirmede biraz daha çaba harcamalarını istedi.