Merkez ilçe Efeler'de koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında pazar yerleri değiştirilen ve günlerce aynı pazar yerinde tezgah açmaya zorlanan pazarcılar, zarar ettiklerini ve sıkıntılarını anlatacak muhatap bulamadıklarını gerekçe göstererek Aydın Manavlar ve Pazarcılar Odası bünyesinde imza topladı. Yaklaşık 800 imza toplayan pazarcılar, pazarlar yeniden eski yerlerinde kurulmaya başlayınca kadar mevcut pazar yerlerinde tezgah açmamayı kararlaştırdı.

HAFTADA 20 PAZAR


Oda Başkanı Yusuf Demirtaş, ilçede haftada 4'er gün Fatih, Cumhuriyet, Kurtuluş ve Girne mahallelerinde, 1'er gün de Dalama, Umurlu, Ovaeymir ve Ata mahallelerinde olmak üzere toplam 20 pazarın kurulduğunu söyledi.
Mevcut pazar yerlerinde pazarcıların tezgah açarak zarar etmektense çalışmamayı tercih ettiklerini dile getiren Demirtaş, "Aynı pazar yerinde günlerce üst üstüne tezgah açan pazarcılarımız, zarar ediyorlar. Zarar etmenin yanı sıra bir sürü sıkıntı ile karşı karşıya kalıyorlar. Ancak kendilerine, sorunlarını çözüme kavuşturacak muhatap bulamıyorlar. Tüm bunlardan dolayı esnaflarımız, kendi aralarında topladıkları yaklaşık 800 imza ile mevcut pazar yerlerinde pazartesi gününden itibaren tezgah açmama kararı aldı. Esnaflarımız, bu durumu, pazarlar yeniden eski yerlerine alınıncaya kadar sürdürecekler" ifadelerini kullandı.
Efeler’in dışındaki ilçelerde pazarların eski düzenlerine geri döndüğünü dile getiren Demirtaş, pazarcılık dışında farklı işlerle uğraşan vatandaşların da dükkanlarında ve sokak aralarında sebze, meyve satmalarına tepki gösterdi.