Bünyesinde 10 iş derneği ve bin 500 iş insanı bulunan GESİFED, Güney Ege Bölgesi illeri olan Aydın, Denizli ve Muğla’nın sorun ve beklentilerini takip etmeyi ve uygun mecralarda dile getirmeyi kendisine misyon edindi. Daha önce ihalesi yedi kez iptal edilen ve sekizinci ihalesi 11 Haziran’da yapılması planlanan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi’nin son ihalesinin iptal edilmeyip bir an önce yapımına başlanması için kamuoyu oluşturmaya çalışan GESİFED'de Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Nalbant, online olarak basın toplantısı düzenledi. Aydın Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Utku Uyanık, Söke Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Korhan ve diğer iş derneği başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda Nalbant, İzmir-Antalya Otobanı'nın yapılmasının önemine dikkat çekti. Otobanın sadece Denizli'nin değil, Aydın'ın, İzmir'in ve Antalya'nın 50 küsur yıldır beklediği bir yatırım olduğunu belirten Nalbant, Antalya'ya kadar otobanın yapılmasının, İzmir’den Antalya’ya kadar 6-7 saat süren seyahati, 3-3,5 saate indirerek, muazzam bir tasarruf sağlayacağını söyledi.

"HİZMETİN BÖLGEYE AKIŞI YAVAŞLAMAKTA"


Otobanın olmamasının ortaya çıkardığı olumsuz durumları sıralayan Nalbant, şunları kaydetti: "İhracatı, üretimi, istihdamıyla büyük katma değer yaratan bölge, mevcut karayoluyla adeta cefaya mahkumdur. Turizm cevheriyle bezeli bölge, değerlerini sergileyememekte, turizm gelirinden mahrum kalmaktadır. Mevcut karayolu kent halkına hizmette verimsiz ve halk sağlığı için bir tehdittir. Her türlü hizmetin bölgeye akışı yavaşlamaktadır. Zaman herkese eşit olarak verilmiş tek kaynaktır. Ne yazık ki Güney Ege ulaşımda zaman konusunda açık hak mahrumiyeti içindedir."

"İLK KAZMANIN VURULMASINI BEKLİYORUZ"


Bölge menfaatleri doğrultusunda 11 Haziran’da Aydın-Denizli Otobanı yatırımının ilk adımının atılmasını, ihalenin yatırımcıyla buluşmasını ve ardından sözleşmenin akdini ve ilk kazmanın vurulmasını beklediklerini dile getiren Nalbant, otoban sorununu çözüme kavuşturacak olmalarından dolayı, şimdiden iktidar partisine, iktidar partisinin Denizli-Aydın milletvekillerine teşekkür ettiklerini söyledi.

"MEMLEKET MESELESİ"


11 Haziran’da karşılaşabilecekleri ‘ihalenin gerçekleşmemesi, gerçekleşse de akdin imzalanmaması’ ve benzeri gibi muhtemel olumsuz senaryoların da takipçisi olacaklarının altını çizen GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Nalbant, sözlerini şöyle sürdürdü: "Takip sorumluluğumuz bölge coğrafyası ile sınırlı değildir, gerekli sıklıkta Ankara’ya erişim, Denizli’deki ve diğer illerdeki üye derneklerimiz üzerinden illerin yerel yöneticileriyle entegre buluşma ve görüşmeler, GESİFED ailesinde bulunan ve yerel yönetimlerde ve meslek odalarında etkin görevlerde yer alan üyelerimizin mevkisel imkanlarının seferber edilmesi ve elbette vekillerimiz ile işbirliği yapılması ile konunun takipçisi olmak arzusundayız. Otoban konusunda, üyemiz olmamakla birlikte ‘bu bir memleket meselesidir’ diyen tüm sivil toplum kuruluşlarına aynı sesi verme çağrısında bulunuyoruz. Takip görevinin en kuvvetli destekçisi olan sizlerden, 11 Haziran öncesinde medyada sıkı bir kamuoyu oluşturulması konusunda beklentimiz bulunmakta."