Didim Ticaret Odası, konaklama sektörü için güvenli turizm sertifikasyon programı bilgilendirme semineri gerçekleştiren ilk kurum oldu. Toplam Kalite Uzmanı Teyfik Bıyıklı’nın konuşmacı olduğu eğitim, Didim Ticaret Odası Facebook hesabından canlı olarak da yayınlandı. Eğitime ilçede faaliyet gösteren konaklama tesisleri katıldı.
Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hikmet Atilla, 4 Haziran tarihi itibariyle hemen hemen tüm otellerin kapalı olduğunu hatırlattı. Koronavirüsten en fazla etkilenen turizm sektörünün tüm dünyada da aynı durumda olduğunun altını çizdi. 1 Haziran'da şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını, iç turizmden beklenen sayının 6 ila 8 milyon arası olduğunu söyledi. Bu hafta Almanya’nın 29 ülke ile seyahat kısıtlamasını kaldırdığını, bu ülkeler arasında Türkiye’nin olmadığını söyleyen Atilla, Türkiye için de en fazla iki hafta içerisinde olumlu karar verileceğini düşündüğünü belirtti.

"ÖNEMLİ OLAN TATİLCİLERE GÜVEN VERMEK"


“Koronavirüse karşı hijyen tedbirlerini içeren sertifikasyon hazırlığını ilk olarak yapan ve devreye alan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığıdır, bizim yazdığımız kriterleri diğer ülkeler örnek alarak uygulamış oldular” diyen Atilla, önemli olanın gelecek tatilcilere güven vermek olduğunu, bunu siyasetçiler ve sektördeki işletmelerin yapacağını söyledi. Atilla, daha sonra sözü eğitimin konuşmacısı Toplam Kalite Uzmanı Teyfik Bıyıklı’ya bıraktı. Teyfik Bıyıklı, Bakanlık tarafından konaklama tesisleri ve yeme içme ünitelerinde pandemi süresince uygulanacak bir standart belirlendiğini, yetkilendirilen 11 firmanın da belgelendirme yapabildiğini, kriterlerin, denetim firmalarının ve değişikliklerin Turizm Geliştirme Ajansının web sitesi www.tga.gov.tr adresinden takip edilebileceğini söyleyerek eğitime başladı. Kriterler üzerinden aranan şartlar hakkında bilgi verdi.