Nazilli’de Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan ile meclis üyeleri arasında yaşandığı iddia edilen ‘istifa resti’ krizinin ardından ortaya çıkan iddialar İYİ Parti İlçe Teşkilatı’nın olağanüstü toplantı yapmasına neden oldu. Başkan Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk ve belediye meclis üyeleriyle, Belediyeye ait Tepe Kafe'de akşam yemeğinde buluştu. İlçe Başkanı Öztürk’ün yoğun talebi ile gerçekleştiği öğrenilen toplantıda Başkan Özcan’ın hatıra fotoğraflarına poz vermediği de görülürken, meclis üyeleriyle yapılan toplantıda radikal kararlara imza atmak isteyen meclis üyelerinin Başkan Özcan’dan onay almadığı öğrenildi.

“SİYASET BİZİM İÇ MESELEMİZ”


Toplantının ardından CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim ve İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk ile gündeme taşınan iddialar ve konularla ilgili görüşme yaptığını, önümüzdeki günlerde de basın toplantısı ile değerlendirmelerde bulunacağını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Nazilli Belediyesi’nin öncelikle rant iddiaları ile anılmasından duyduğum üzüntüyü belirtmek istiyorum. Ben ve arkadaşlarımın böyle iddialarla anılmasını istemediğim için kurum içinde devam eden birçok soruşturma gibi bu iddiaların da araştırılması için talimat verdim. Biz bu göreve yetimin hakkını savunmak için seçilmiş insanlarız. Kimseyi zengin etme, kimseye yetim malını yedirme niyetimiz yok. Özellikle konu edilen istifa resti gibi meclis dengeleri gibi konuların bizim iç meselemiz olduğunu tekrar yinelemek istiyorum. Bizim tek derdimiz Nazilli’ye hizmet etmek. Nazilli Belediyesi’nin siyasetle anılması bizim istediğimiz dışında olduğu gibi bundan sonra da bunun yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Siyaset, seçim zamanları bizim yapacağımız, diğer türlü de ilçe teşkilatlarımızın ve meclis üyelerimizin sahada yapacağı işlerdir. Siyaseti Nazilli Belediyesi binası içinde yapanlara asla izin vermeyeceğim gibi taviz de vermem. Bu konuyla ilgili gerekli görüşmeleri de yaptım. Kimse Nazilli Belediyesi’nin kurumsal kimliğinin önüne geçemez” dedi.

“ÖZLEM HANIMLA UYUMLU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”


Kendine oy verenlerin değil tüm Nazilli halkının hizmetkarı olduğunu vurgulayan Özcan; “ Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu ile çok iyi bir uyum içinde çalışma halindeyiz. Özlem hanımın ilçemize yaptığı yatırımlar yıllardır göz ardı edilen çalışmalardı. Yeni projelendirdiğimiz çalışmalarla Nazilli’nin çehresini değiştireceğiz. Pandemi sürecinin normalleşme adımlarıyla birlikte hizmetlerimiz de hız kazanmaya başladı. Biz Nazilli Belediyesi olarak siyaseten değil, hizmetlerimizle anılacağız. Bunun için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Nazilli halkına hizmet etmek için sahadayız” ifadelerini kullandı.