İncirliova'da boşanma aşamasında olduğu 36 yıllık eşinin yanından ayrılıp, kanser hastası babasının evine geri dönen 50 yaşındaki 2 çocuk annesi Gülbahar Çelik, çalışıp kendi ayakları üzerinde durmaya karar verdi. İlk olarak kapısını çaldığı İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'dan yer talebinde bulunan Çelik, Kaya'nın kendisine verdiği Cumhuriyet Meydanı yanındaki alanda, Acarlar Hali esnaflarının da destekleri ile meyve, sebze satmaya başladı. Yıllarca gündelik işlerde çalışmasının ardından, kendi işinin sahibi olan Çelik, hayatının kalan kısmını kimseye muhtaç olmadan sürdürmek istediğini söyledi.

"ÇARESİZ DURUMDAYDIM"


14 yaşında evlendiğini dile getiren Gülbahar Çelik, "Çok küçük yaşta kendimden 16 yaş büyük birisi ile evlendim, iki çocuğum oldu. Evliliğim hiç de istediğim gibi gitmedi. Buna rağmen çocuklarım için evliliğimi sürdürdüm. Gündelik işlerde çalışarak, çocuklarımı büyütüp evlendirdim. 36 yıldır evli kalmamıza rağmen eşimin bana karşı kötü davranışları bitmedi. Ben de yanından ayrılmak zorunda kaldım. Kendi evimden çıktığımda yanımda sadece 30 lira para, üzerimde eşofman vardı. Yani o kadar çaresiz durumdaydım" dedi.

"NE PARAM, NE DE YERİM VARDI"


Kendi işini yapmak için ziyaret ettiği Başkan Aytekin Kaya'dan yer talep ettiğini anlatan Çelik, şunları kaydetti: "Çalışmalıydım. Meyve, sebze satmak istiyordum ama bunun için ne param, ne de yerim vardı. Başkanımızı ziyaret edip, içinde bulunduğum durumu kendisine anlattım. İstediğim yeri bana verdi. Allah, başkanımızdan bin kere razı olsun. Artık yerim vardı ama malım yoktu. Acarlar Hali esnaflarının yanına gittim. Sağ olsun onlar da bana yardımcı oldu. Aldığım mallarla, iş yerimi açtım. İlk defa kendi işimin sahibi oldum."

"MUTLUYUM"


İşi sayesinde kendi ihtiyaçlarını yeni yeni karşılamaya başladığını dile getiren Gülbahar Çelik, "Kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum. Kazandığım para ile kendi ihtiyaçlarımı yeni yeni karşılamaya başladım. Zaten çok lüks yaşayan bir insan değilim ama şimdi, geçmiş günlere göre çok daha mutluyum" ifadelerini kullandı.