Aydın'ın turistik ilçesi Didim’i sağlıklı ve görsel açıdan zengin bir kent yapmak adına yola çıkan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın 2,5 yıllık çalışmasının ardından kentin en işlek caddelerinden Cumhuriyet ve Kurtuluş caddelerine dikilen Jakaranda ağaçları, çiçek açmaya başladı.
Kentin caddelerinde toprakla buluşan jakaranda ağaçları, yaprakları, mor renkli salkım şeklindeki çiçekleri ve hoş kokusu ile büyüleyici bir görüntü sergileyerek bölgeye görsel zenginlik katarken, Didimli vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılandı.

"İLÇEMİZİN HAVASINI DEĞİŞTİRDİ"


Jakaranda ağaçlarının çiçek açmasıyla Didim’in görsel zenginlik kazandığını dile getiren Başkan Atabay, “Didim’e yapmış olduğumuz büyük projelerimizden birisi de jakaranda ağaçlarımızın dikimidir. Daha önce yaptığımız araştırmalar neticesinde tropikal bir ağaç türü olan ve yetişme koşulu anlamında da ilçemizde yetişebilecek olan jakaranda ağacında karar kılmıştık. Mor renkte çiçek açan bu ağaçlarımızın ilk dikimini geçtiğimiz şubat ayında halkımızla birlikte gerçekleştirmiştik, şimdi ağaçlarımızın çiçek açtığını görüyoruz. Jakaranda ağaçlarımız turizm kenti olan ilçemizin havasını değiştirdi” ifadelerine yer verdi.
Büyüleyici görüntüsü ile çiçek açan jakaranda ağaçlarının, Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı'nda üretilerek peyzaj anlamında kentin her alanına yayılacağı belirtildi.