Başkan Hisarcıklıoğlu, bu dönemde tarım kredilerinin faizsiz ertelendiğini, üreticilerin ayakta kalmaları için destekleme ödemelerinin erkene çekildiğini ve geleneksel şekilde hayvansal, bitkisel üretim yapan işletmelere faizsiz kredi temin edildiğini, lisanslı depoların 2020'de süresi dolan lisanslarının 1 yıl daha uzatıldığını söyledi.

ZEYTİN KANUNU'NUN VE MADENCİLİK İLİŞKİLERİNİN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEDİ


Bu zor süreçte bakanlık ve TOBB'un birlikte 2 önemli projeyi hayata geçirdiğine değinen Hisarcıklıoğlu, “Önce DİTAP projesini ülkemize kazandırdık. Sonra da giderek büyüyen bir soruna dönüşen gıda kaybını ve israfını önlemek üzere harekete geçtik. Gıdanı Koru Kampanyası'nı başlattık. Sektörümüzün daha hızlı büyümesi için 365 oda ve borsamızla birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde sürdürülebilir üretim ve gıda arz-talep dengesi açısından küçük aile işletmelerinin varlığıyla, lisanslı depoculuğun öneminin bir kez daha hissedildiğinin altını çizerek, kısıtlama günlerinde fırsatını bulanların şehirleri terk ettiğini, köy nüfuslarının ikiye katlandığını söyledi. AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise Bakan Pakdemirli'ye madencilik sektörü ile ilgili izin süreçlerinin çok uzun zaman aldığını ve orman izin bedellerinin dünyadaki diğer ülkelere göre iki bin kat daha fazla olduğunu ayrıca zeytin kanunun ve madencilik ilişkilerinin çözülmesi gerektiğini iletti.