Yarışmada toplam 238 eserin yarıştığını belirten Başkan Yazıcı, “Ön eleme sonrası jüri üyelerine oylama yapılmak üzere 22 öykü, 10 şiir, 12 fotoğraf ve 2 yağlı boya resim sunuldu.
Jüri üyelerimiz hangi eserin kime ait olduğunu bilmeden, neden, niçin seçtiklerini söyleyerek açık oylama yapmıştır. Yapılan oylama sonucunda da fotoğraf dalında birinci Papatya Tacı Ören Eller konulu fotoğraf ile Ramazan Turunç oldu. Kına Ellerin Duası konulu fotoğraf ile Nesrin Ağırtmalı ikinci, Memleketim konulu fotoğraf ile İsmet Nadir Atasoy üçüncü sırada yer aldı” dedi.

BAŞKAN YAZICI’DAN TEŞEKKÜR


Resim dalında birinciliği Kültür Mirasımız adlı yağlı boya tablosuyla Günnur Özgen’in kazandığını ifade eden Başkan Yazıcı, “Şiir dalında ise İhtiyarlık Başa Geldiği Zaman adlı şiiriyle İsmail Şahin birinci, Anam şiiriyle İrfan Ünübol ikinci, Güzel Atlar ülkesinde adlı şiiriyle Zeki Oğuz üçüncü oldu. Öykü dalında ise birinciliği Hey Gidinin Efesi adlı öykü ile Halil Uzel kazandı. İkinci Soda Limon adlı öyküyle Mehmet Yazıcı olurken, Hacer Bozkurt ise Hasan Amcanın Kedileri adlı öyküsüyle üçüncülüğü elde etti. Öykü dalında jüri özel ödülünü Malayanı adlı öyküyle Buket Saran kazandı. Gün boyu bütün eserleri tek tek inceleyip okuyarak değerlendiren jüri üyelerimize çok çok teşekkür ediyorum. Emek verip bu yarışmaya katılan ve jürinin seçmekte zorlandığı muhteşem eserleri ortaya çıkaran saygıdeğer büyüklerimize sonsuz teşekkürler” diye konuştu.