Nazilli’de Ocak ayında sürpriz bir açıklama yaparak İlçe Başkanlığı’nda mutabakatla yeni bir ismin başkan adayı olduğunu duyuran Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın açıklaması mevcut İlçe Başkanı ve kurmaylarıyla kriz yaşamasına neden olmuştu. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın olağan kongreye yeni başkan adayı Av. Cihat Öztürk ile gidiyoruz mesajından sadece 8 dakika sonra mevcut ilçe başkanı Durmuş Kural’ın mutabakatı yalanlayarak ahde vefa vurgusu yaptığı adaylık açıklamasında ‘Hodri Meydan’ diyerek rest çekmesi krizin kapısını aralamıştı. Kurmayların da rest karşısında Kural’dan yana olarak Başkan Özcan’ı ‘istifa’ resti ile köşe sıkıştırdığı olaylar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatı ile sona ermişti.

3 İSMİN GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİLER


31 Mart seçimlerinde İYİ Parti ve CHP’nin birleştiği Millet İttifakı grubuyla seçimi kazanan Kürşat Engin Özcan’ın Nazilli Belediyesi’ndeki ‘ortak akıl’ ile yöneteceğiz sloganı ise İYİ Partili meclis üyelerinin yaklaşımıyla sıkıntıya girdi. Sık sık CHP grubuyla atışan ve yetki krizlerinin yaşanmasına neden olan İYİ Partili Kurmayların son olarak Başkan Özcan’a rest çekmesi ile zirve yaptığı öğrenildi. Kulislere yansıyan iddialara göre, ilk etapta Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ile iki daire müdürünün görevlerinden alınmasını isteyen Belediye Başkan Vekilleri Mustafa Tınaz ve Soner Yelkovan ile Meclis Üyesi Ali Gölgesiz’in, Başkan Özcan’dan olumsuz yanıt almasının ardından ‘istifa resti’ çektiği öğrenildi. ‘Seni mecliste çalıştırtmayız’ diyen meclis üyelerinin köşeye sıkıştırmaya çalıştığı Başkan Özcan’ın geri adım atmaması üzerine ise Başkan Vekili Mustafa Tınaz’ın belediye meclis üyelerinin bulunduğu gruptan geçtiğimiz hafta çıktığı kaydedildi. Meclis üyeleri ile birlikte toplantı yaptığı öğrenilen Tınaz, Yelkovan ve Gölgesiz’in yaşanan sürecin ardından kendisine yakın bazı gazeteciler ile gündem yaratma ve algı yönetmeye çalıştığı belirtildi.

JEOTERMAL FİRMALARIYLA GİZLİ GÖRÜŞME


Öte yandan yaşanan sürecin perde arkasında ise jeotermal firmalarıyla yapılan görüşmenin ardından ortaya çıktığı iddia edildi. İddiaya göre, geçtiğimiz aylarda Başkan Vekilleri Mustafa Tınaz ve Soner Yelkovan ile Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mutlu, bölgede kurulan bir jeotermal firmasının yetkilileriyle görüşme yaparak Nazilli Belediyespor’a destek talep etti. Bölgede açılacak olan kuyulara tepki gösterilmemesi koşuluyla kuyu başına 250 Bin TL’lik destek sözü alan İYİ Partili kurmaylar, durumu Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a aktardığı öğrenildi. Özcan, jeotermale karşı tavırlarının net olduğunu belirtmesi üzerine ısrar eden kurmayları İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’e yönlendirdiği, bu süreçte de Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile organizasyon yaparak Jeotermal firmasının çalışmalarına tepki gösterdiği kaydedildi. Başkan Özcan’ın jeotermal firmasının teklifini reddetmesi nedeniyle araları açılan İYİ Partili kurmayların, Başkan Özcan’a cephe aldıkları iddia edildi.

İSTEKLERİNİ YAPMAYAN MÜDÜRLERE CEPHE ALDILAR


31 Mart seçimlerinin ardından Nazilli Belediyesi’nde yaşanan büyük revizyonun mimarı Başkan Vekili Mustafa Tınaz’ın, CHP’li Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ile Basın Koordinatörü ve Başkan Danışmanı Kerem Yıldırım ve bir daire müdürünün görevden alınmasını istediği iddia edildi. Belediyedeki tüm mal alımlarını yapan Başkan Vekili Mustafa Tınaz’ın fahiş fiyatlarla İYİ Partili esnaf ve yakın arkadaşlarından mal alımına tepki gösteren Başkan Yardımcısı Öreroğlu ile bağlı bulunduğu müdürlerle sık sık tartıştığı öğrenildi. Başkan Vekili Mustafa Tınaz ve Soner Yelkovan’ın istediği imar değişiklikleri ve tadilatları başta olmak üzere direktifleri yapmadığı gerekçesiyle Fen İşleri Müdürü, Etüt ve Proje Müdürü, Emlak ve İstimlak Müdürü, İmar ve Şehircilik Müdürü, İşletme ve İştirakler Müdürü ile Spor Müdürü’nün de görevlerinden alınarak değiştirilmesini talep ettiği ancak Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın onay vermeyerek tüm müdürlerinin yanında olduğu dile getirdiği öğrenildi.