Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat ederek toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, NAZANDER'in olağanüstü bir kongreden çıktığını hatırlattı. Başkan Tayfun Yazıcı; "Koronavirüs kongresinden kısa süre önce kongremizi gerçekleştirmiştik. Biz bu açıklamayı daha önce yapmayı planlıyorduk ancak yasaklar nedeniyle bir araya gelemedik. NAZANDER büyük bir dernek. Gerek genel kurullarının halka açık olması, katılımın yüksek olmasıyla ve şeffaf olması açısından da örnek bir dernek. NAZENDER kapalı kapılar arkasında 2-3 kişinin katılımıyla gerçekleşen bir kongre değil tüm kurallara uygun bir şekilde kongrelerini gerçekleştiren, halka mal olmuş bir dernek. Bunun bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Pandemi sürecinde adım adım normalleşme süreci başlıyor ve biz de 16 kişilik yönetimimizle sahaya çıkmaya başlayacağız, görevimizi ve vazifemizi yerine getireceğiz" dedi.

“SİYASİLER ENGELLİLERİ GÖZ ARDI EDİYOR”


Polemiklere girmeden çalışmanın kendilerinin hedefi olduğunu söyleyen Başkan Yazıcı; "Biz şahsi veya derneğimiz hakkında yazıp çizenlere cevap vermeyeceğiz. Biz bu kaos ortamından beslenenlere prim vermeyeceğiz. Bizim derneğimize destek verenlerin, derneğimize inanarak yanımızda olanların da, dernek üyesi engelli ailelerimizin de tek isteği bu. Engelli camiasının, engellilere destek olan insanların tek amacı engellilerin daha iyi şartlara kavuşması. Bizim engelli camiasına verdiğimiz sözler var. Bizim tek işimiz hizmet üretmek. Siyaset hayatımızda önemli ama engelliler için biz bunları bile göz ardı edebiliyoruz. Maalesef ülkemizde engelliler siyasiler açısından zurnanın son deliği gibi görülüyor. Siyasilerin engelli erişilebilirliğine biran önce el atması gerekiyor. Nazilli başta olmak üzere ülkemizin hemen hemen her yerinde bu sıkıntılar var. Bu sorunlara idarecilerin, yetkililerin biran önce el atması gerekiyor. Engellilere yapılacak hizmetler, engellilere verilen değer maalesef ki külfetmiş gibi görülüyor. Ama ortada olan 2015 yılında erişilebilirlik kanununun bitmiş olması. Şuan Türkiye'de herkes suç işliyor. Maddi konular elbetteki belediyeler için önemli ancak bazı gerçekleri de düşünmek gerekiyor. Ben 27 yıl futbol oynamış biri olarak örnek vermem gerekirse, yedek kulübesinde ya da ilk 18'e girmeyen bir futbolcu yılda en az 200-250 bin lira civarında masraflarıyla birlikte para alıyor. Ama ne hikmetse engellilere gelince niye böyle maddi konular ön plana çıkıyor anlayamıyoruz. NAZENDER olarak bu sorunları aşmaya çalışıyoruz ve aşacağımıza da inanıyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz. Siyasilerin biran önce kendisini toparlamasını istiyoruz" dedi.

“NAZİLLİ ENGELLİLER İÇİN YAŞANMAYACAK BİR ŞEHİR DURUMUNDA”


Yazıcı, şunları kaydetti: "NAZENDER olarak siyaset üstü bir kurumuz, siyaset üstü bir derneğiz. Yönetim kurulumuzda ve üyelerimizde her siyasi görüşten arkadaşımız var. Nazilli'de 4 tane özel rehabilitasyon okulumuzun yönetici ve öğretmenleriyle çok verimli çalışmalar yapıyoruz. Etkinliklerimizi, yardımlarımızı ve desteklerimizi hep birlikte belirliyoruz. Güzel bir ekip oluştu Nazilli'de. Biz herkesin şikayetçi değil ama gelip de yapıcı bir şekilde konuşup diyalog halinde herkesin beraber ortak hareket etmesini istiyoruz. NAZENDER Engelliler Derneği olarak engeli erişebilirliğini sağlamış bir Nazilli için Nazilli Belediyesi ile görüşüyoruz. Ben de İYİ Parti’den meclis üyesi adayı oldum. Bunu savunmak için bunların takip etmek için. Belediyemiz ilçedeki altyapıyı değiştirip ondan sonra başlamak istiyor, bir defa yapmak istiyor. Ama Nazilli cidden engelliler için yaşanmayacak bir şehir. Normal insanlar bile normal hareket edemez durumdalar. Tabi çiziyoruz bazı projeler ve planlarımız var. Örnek olarak Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılsın, park edilmeye kapatılsın. Yanına da dubalarla yolların iki tarafından da engelliler, çocuklular ve ihtiyarlar için geçiş yolu yapılsın. Beşeylül okulunun oradan Atatürk Bulvarı istikametine gidiyorsunuz ve hemen kaldırımı otobüs durağı içeri doğru kapatmış ve kaldırım iptal. Erişilebilir kentlerde kaldırımın en az bir buçuk metre olması lazım ana arterlerde bu 3 metreye kadar çıkıyor. Yolun karşısında gene aynı işe devam ettiniz gene bir yere geliyorsun otobüs durağı var. İşte biz bunları düzeltmek için projeler geliştiriyor ve sunuyoruz. Bunların takipçisi olacağız. Belki çok geç kalınıyor olabilir ama biz biran önce Türkiye’ye örnek olan çalışmaların başlaması çalışmalarımızı yapıyoruz.”

“SPORLA YAŞAMA TUTUNACAĞIZ”


Engellilerin kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunması için çalışmalar ve projelerin hazır olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Görme engelli bir kardeşimiz Türk Sanat Müziği korosunda belediyenin solistlik yapacak. İnşallah bunun altyapısını oluşturacağız. Engellerin 2 türlü yaşama tutunma şansı var. İş ve Spor. Olimpik engelli yetiştirmek için çalışıyoruz. Okullarımıza eğitim aldıktan sonra başaracak böyle çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın takipçisi olacağız” dedi.

“ENGELLİLER BİRİMİNİN KURULMASINI BEKLİYORUZ”


Nazilli Belediyesi’nin şuan engellilere karşı yaptığı çalışmaları yeterli bulmadığını dile getiren Tayfun Yazıcı; “Dernek Başkanı olarak söylemem gerekirse Nazilli Belediyesi’nin engelliler için yaptığı çalışmaları yeterli bulmuyorum. Bunun mücadelesini de ediyorum. Projeler ve çalışmalarla ilgili konuyu Belediye Başkanımızla ve idarecilerimizle görüştüğümüz zaman bize bir planlamanın topyekun yapılacağı dile getiriliyor. Alt yapısıyla üst yapısıyla yapboz olmayacak şekilde komple bir çalışma yapılacağı belirtiliyor. Belki belediyenin ekonomik durumunu belli bir borca indirip ondan sonra bu çalışmalar başlayacak. Bizim dileğimiz seçimden sonra hemen erişilebilir bir şehir olmayı düşünüyorduk. Benim idealim, söz verdiğim engelli camiası için çalışmalarımı sürdürmek. Engelliler zurnanın son deliği gibi gözüküyor. Ben bu algının mücadelesini veriyorum. Kim bana kızıyormuş, laf ediyormuş umurumda değil. Bu konular idarecilerin resmi ve vicdani sorumluluğudur. Çalışacağız kimseyle polemiğe girmeyeceğiz. Ben Engelliler Biriminin bir an önce Nazilli Belediyesi tarafından kurulup, kurumsal olarak engellilere hizmet etmesini bekliyorum. Çünkü engelli camiası bunu hem hak ediyor, hem de idarecilerden bekliyor” ifadelerini kullandı.