Efeler ilçesinde yeniden iş yerlerini açan kahvehanecilerle bir araya gelen Çetindoğan’a yönetim kurulu üyeleri ve Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı eşlik etti. Kahvecilerin sorunlarını dinleyen Çetindoğan, koronavirüs nedeniyle uygulanan kısıtlamalar nedeniyle eski kazançlarını elde edememekten yakınan işletmecilere sabırlı olmalarını tavsiye etti.

"BİRAZ DAHA SABIRLI OLALIM"


Koronavirüs salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte esnafın hayatın tam anlamıyla normale dönmesini beklediğini belirten Çetindoğan, “Kahvehaneler 75 günden beridir kapalıydı. Bugünleri çok beklediler. İş yerleri açıldı ancak esnafımızın bazı sıkıntıları var. Kahvehanelerde oyunlar yasak, sadece çay servisi yapılıyor. Günde 15-20 çay satmakla bu iş gitmez. Hiç olmazsa oyunların serbest bırakılmasıyla ilgili kahvehanecilerin talebi oldu. Bununla ilgili yerlerle girişimlerde bulunduk. Biraz daha sabırlı olalım. Osmanlı’dan gelen kahvehane kültürünün toplum için bir mihenk taşı olduğunu gördük. Kahvehaneler açılınca sokaklara renk geldi. İnsanlar, kahvehanelerde çaylarını yudumlayıp sohbet ediyor, deşarj oluyor” dedi.

"ESNEKLİK BEKLİYORUZ"


Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, iş yerlerinin kapanma saatlerinde esneklik ve oyunların serbest bırakılmasının kahveci esnafına nefes aldıracağını söyledi. Anbarlı, Bilim Kurulu kararı doğrultusunda kahvehanelerde gazete bulunduramadıklarını, bunun da müşteri kaybına yol açtığını ifade etti.