Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamındaki illere giriş çıkış yasağının kaldırılması ve otellerin açılması yeni soruları da beraberinde getirdi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bülbül önergesinde, “İllere giriş çıkış izinlerinin kaldırılmasından sonra özellikle Aydın’ın turizm kenti olan Kuşadası ve Didim’in nüfusunun daha önceki yıllara kıyasla az olsa da turistler nedeniyle nüfusunda bir artış olacağı açıktır” dedi.

“DENETİMLER KİM TARAFINDAN NE SIKLIKLA YAPILACAK?”


2019 yılı itibariyle Didim’de toplamda 23 bin 85 yatak kapasitesi olan 154 otel ve pansiyon, Kuşadası’nda ise toplamda 56 bin 170 yatak kapasiteli 504 otel ve pansiyon bulunduğunu belirten Bülbül, “Sadece iki turizm kentindeki toplam otel ve pansiyon kapasitesi 79 bin 255’tir. Yalnızca bu sayılar bile özellikle turizm kentlerinde alınacak tedbirlerin çok önemli olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.
Özellikle birçok turizm kentinde hastane ve sağlık ocağı sorunu olduğunu, kapasitelerinin yeterli olmadığını savunan Bülbül, konuyla ilgili şu soruları yöneltti: “Bakanlığın tatil beldelerindeki oteller ve pansiyonlar için getirdiği hijyen kuralları nelerdir? Otellerin ve pansiyonların denetimleri kim tarafından ve ne sıklıkla yapılacaktır? Şimdiye kadar kaç otel ve pansiyon denetlenmiştir? Bakanlığın getirdiği hijyen kullarına uymadığı için ceza alan otel ve pansiyon var mıdır? Aydın’ın turizm kenti olan Didim ve Kuşadası’nda toplam sağlık çalışanı sayısı kaçtır? Didim ve Kuşadası’nda hastane ve sağlık ocağı kapasiteleri nedir? Sağlık ocağı ve hastanelere kaç koronavirüs testi dağıtılmıştır?”