Aydınspor 1923 ve AK Parti Efeler eski İlçe Yöneticisi Levent Sabancı, önceki gün sosyal medya hesabında ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in takdiriyle ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordiratörlüğü’ne getirildiğini duyurmuştu. Sabancı’nın yaptığı duyuruyla ilgili ADÜ’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde herhangi bir görevlendirme yapılmadığı belirtildi.

“HERHANGİ BİR ATAMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”


‘Sivil Senato’ oluşumu kapsamında yapılan görüşmenin farklı algılamaya yol açtığı ifade edilen açıklamada, "Üniversitemizin Aydın ilimizde koordinasyonunda kritik bir rol üstlenecek "Sivil Senato" oluşumu çalışmaları devam etmektedir. Bu bağlamda ilimizin medya mensupları, sivil toplum örgütleri, iş adamları ve kanaat önderleri ile istişareler sürmektedir. 1 Haziran 2020 tarihinde ilimizin günlük basılan gazete temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilmiş olup, 3 Haziran 2020 tarihinde ise haftalık basılan gazete temsilcileri ile görüşmeler planlanmıştır. Bugün de "sivil senato oluşumu bağlamında yapılan görüşmelerin, basın halkla ilişkiler birimimizde bir görevlendirme yapıldığı" şekliyle algılandığı anlaşılmaktadır. İlgili birimimizde herhangi bir atama/görevlendirme söz konusu değildir. "Sivil senato" çalışmalarımız devam edecek, ilimiz ve üniversitemizin entegrasyonu açısından önem verdiğimiz senato oluşumu hızlıca faaliyete geçecektir" denildi.

“MAKAMLAR, AYDIN’A OLAN SEVDAMDAN DAHA BÜYÜK DEĞİLDİR”


ADÜ’den yapılan açıklamanın ardından daha önceden yaptığı paylaşımı kaldıran Levent Sabancı, “Levent Sabancı için hiçbir mevki, makam tek bir karşılık menfaat beklemeden, Aydın’a olan sevdasından daha büyük değildir. Demokrasi şehidi başvekilimiz merhum Adnan Menderes’e olan bağlılığımdan yine Başvekilimizden bize miras kalan Adnan Menderes Üniversitemiz camiasından, ailesinden ve Efeler diyarında yaşayan her biri birbirinden kıymetli efe insanından, elleri öpülesi efe kadınlarımızdan daha büyük bir mevki, makam yoktur. Allah'a emanet olun” ifadelerini kullandı.