İncirliova Ülkü Ocakları eski İlçe Başkanı Volkan Baytaş ile Yiğit E.’nin sözlü ve fiziksel saldırısına uğrayan Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya, İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak, CHP İlçe Başkanı Hasbi Akman, meclis üyeleri ve partililerin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Kaya, çok talihsiz bir olay yaşadığını belirterek, "Annemin evinin olduğu yerde, samanları indirdim. İş sırasında kalabalıktık. Beni takip etmişler. Araba geçti, üç-dört sefer ben onu dikkate almadım. Biz, iki kişi kalınca hemen arabadan inerek arkadaşlar saldırıda bulundu. Tabi çok alkollüydüler. Öyle bir şey yaşadık. Ama ne yapalım oldu bunlar. Tabi niye oluyor bunlar? Bunların rantları kesildi. Bu arkadaşın bir eli yağdaydı, bir eli baldaydı. Belediyenin parkını çalıştırıyordu. Belediyede akşam işleri bitirip akşam viski içen, bütün Ramazan alkol kullanan, kendisini Ülkücü Başkanı, milliyetçi olarak tanıtan öyle bir arkadaşımız. Aytekin başkana da alkollü saldırdı. Bu, İncirliova halkına yapılan bir saldırıdır. Güzel ilçemizin adını böyle olaylarla değil, hizmetlerle duyurmak istiyorum. Buradan o arkadaşları da kınıyorum. İnşallah böyle bir şeyi bir daha yaşamayız" dedi.

“ZORUNA GİDİYOR”


“İncirliova'da Aytekin Kaya çıktı, 28 günde iki tane büyük partinin oylarını alarak belediye başkanı oldu. Onlar zoruna gidiyor. Hiç zorlarına gitmesin. 4 yıl sonra çok çalışsınlar, bir daha gelsinler bu koltuğa. Ben çalışırsam, ben geleceğim” ifadelerini kullanan Başkan Kaya, bu durumun artık kabullenilmesi gerektiğini söyledi.

İŞTEN ÇIKARDI, PARKI ALDI


Göreve geldiğinde işten çıkardığı personellerden birisinin Baytaş olduğunu hatırlatan Kaya, "Altında makam arabası, elinde belediyenin cep telefonu. Sabah, akşam gezen, hiç çalışmadan aylık alan bir arkadaş. Bunlar, bizim büyük bir parkımızı çalıştırıyordu. Parkın günü bitti, hemen çıkarmadım. ‘Gününüz bitsin, çıkaracağım, belediye olarak çalıştıracağım’ dedim. Kimseye de vermedim. Parkı geriye aldık. Oralardan sıkıntısı var” şeklinde konuştu.

“ADALETE GÜVENMİYORUM”


Saldırganların salıverilmesine tepki gösteren Başkan Kaya, şunları kaydetti: “Emniyette, gece savcılık salıvermiş. Ama İzmir'de camide yapılan bir müziği Twitter’de beğenen, paylaşan bayanı, gece hapse attılar. Ama Aytekin Kaya'ya gece saldırıp annesine, babasına hakaret eden, ağzını bozan militanları salıverdiler. Bu adalete güveniyordum ama bundan sonra adalete güvenmiyorum. İktidara gelinceye kadar adalete güvenmiyorum.”

KORUMA ŞART


Tehditlerden korkmadığını dile getiren Kaya, yaşadığı saldırının ise kendisine korumanın şart olduğunu gösterdiğini söyledi. Başkan Kaya, kendisini telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere herkese teşekkür etti.

“HAZIMSIZLIK VARDI”


Saldırının Kaya'nın şahsına değil, millet iradesine ve tüm İncirliovalılara yapıldığını dile getiren İl Başkanı Cemal Sarı da, "Saldırıyı yapanları, teşvik edenleri, bu ortamı yaratanları şiddetle kınıyoruz. İncirliova'da belediye başkanlığını, Aytekin Kaya'nın İYİ Parti'den kazanması konusunda başından beri bir hazımsızlık vardı. Gün be gün tırmandırılan bu olay, böyle bir netice ile sonuçlandı" dedi.

“ARKASINDAYIZ”


Genel Başkan Yardımcısı Ergun ise, Akşener’in talimatı ile İYİ Parti’nin Kaya’nın yanında ve arkasında olduğunu göstermek için ziyareti gerçekleştirdiğini ifade etti. Saldırıyı eleştiren Ergun, “İncirliova bununla anılmayı hak eden bir ilçe değil. Bu İncirliovalılara vurulmuş darbe adeta. Rantı kesilenler, İncirliovalı gariban insanın hakkını yiyenler, ortaya çıkmaya başladı. Sanki o rant geri gelecekmiş gibi çıldırmışçasına, kudurmuşçasına saldırmaya başladılar. Bunlar olacak. Biz bunları açıkçası kamçılama olarak görüyoruz. İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak doğru yoldayız. Belediyelerimiz son derece başarılı. Bu başarı, zaten genel iktidarı da getirecek. Son yayınlanan anketler de bunu gösterdi” şeklinde konuştu.