Süt ve süt ürünlerinde Türkiye, Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika pazarlarına ihracat yapan bir süt ürünleri firması, Buharkent Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Erol’un gayretleriyle aktif hale getirilen Buharkent Organize Sanayi Bölgesi’ne bin ton kapasiteli yeni tesis kurmak üzere çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan ve yaklaşık 150 milyon liralık yatırımla kurulacak süt ürünleri tesisinin inşaatını, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kaan ve Hakan Kaan ile birlikte Başkan Erol ziyaret etti.

BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM


Aydın’a önemli firmaların yatırım yapmasına öncülük eden Başkan Mehmet Erol, Buharkent OSB’nin yatırımcıların göz bebeği haline geldiğini belirterek, “Buharkent ve Aydın’a kazandırdığımız binlerce kişiye istihdam sağlayacak Buharkent OSB’de Kaanlar Süt Ürünleri şirketine ait süt ürünleri üretim tesisinin temelini atmıştık. İnşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’nin en büyük fabrikaları, Aydın’ın en küçük ilçesinde yatırım yaptı. Seval Kablo’ya ait Türkiye’nin en büyük kablo fabrikası ile Kaanlar Süt Ürünleri şirketine ait Türkiye’nin en büyük peynir üretim tesisini Buharkent’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dev hizmetlerin değerinin, çapsız ve hizmet kaygısı olmayan kişilerce bilinmesi mümkün değildir. Biz polemik değil hizmet üretiriz. Farkımız bu” dedi.

BÖLGE ÜRETİCİSİNİN SÜTÜ İŞLENECEK


Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaan ise Buharkent OSB’de kuracakları fabrika ile 500 kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını söyledi. Körfez ve Kuzey Afrika Bölgesi olmak üzere 32 ülkeye ihracat yaptıklarını, Buharkent'teki tesisle birlikte Avrupa Birliği pazarına açılacaklarını dile getiren Kaan, tesiste işlenecek sütü Aydın ve çevresinden de alıma başlayacaklarını ve bunun bölge hayvancılığına önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.