Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta kapanan kahvehaneler ve kıraathaneler 77 gün sonra yeniden vatandaşlara kapılarını açtı. Uzun sürenin ardından kepenklerini açan kahvehanelerde tüketilen ürünlere zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

EN İYİ ÇAY 1,5 LİRADAN İÇİLEBİLECEK


Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı, kahvehanelerde kapanmadan önceki fiyat listesinin geçerli olduğunu belirtti. Vatandaşların en iyi çayı 1,5 liradan kahvehanelerde içebileceğini belirten Anbarlı, “Kahvehaneler 2,5 aylık aranın ardından vatandaşlarla buluştu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerleri dezenfekte edildi. Yeni düzenlemeyle 70 santimlik masalarda 2 kişi, 90 santimlik masalarda 4 kişi oturacak. Kahvehanelerde uyulacak kurallarla ilgili genelgeyi 350 civarındaki esnafa gönderdik. Kahvehanelerde zam uygulanması konusu merak ediliyor. Bu yönde bazı üyelerimizden talepler geldi ancak biz zam yapmayı düşünmüyoruz. Eski fiyat tarifemiz geçerlililiğini sürdürüyor. Vatandaşlar en güzel çayı 1,5 liradan kahvehanelerde içebilecek” dedi.

“REKABETİN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ”


Rekabetten dolayı bazı işletmelerde çayın belirledikleri fiyatın altında satıldığını belirten Anbarlı, “Esnafımızın bu şartlarda ayakta kalabilmesi ve zarar etmemesi için çayın 1,5 liranın altında satılmaması gerekiyor. Rekabetten kaynaklanan bazı yerlerde çayın düşük fiyattan satıldığını duyuyoruz. Bu yüzden aylarca kapalı kalan esnafımız iş yapamadığı gibi rekabet yapan iş yerleri de zarar ediyor. Bunun kimseye bir faydası yok” diye konuştu.
Anbarlı ayrıca, kahvehanelerin saat 22.00’ye kadar açık kalacağını, ilerleyen günlerde kapanma saatinin 00.00’a çekilmesini beklediklerini ifade etti.