Türkiye’nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Milletvekili Yavuz, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ülkemiz kültür varlığı bakımından da oldukça zengin bir coğrafyaya sahiptir. Geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde 78 olan kültür varlığı sayımızı listeye yeni 5 varlığımızı daha kaydettirerek 83’e çıkardık.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızca UNESCO’ya sunulan ve dünya mirası olmanın ilk adımı olan geçici listeye 16 Nisan’da kayıt ettirilen yeni kültür varlıklarımızın yanı sıra daha önce "Ceneviz Ticaret Yolu’nda Akdeniz’den Karadeniz’e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri" dosya adıyla geçici listeye kayıtlı varlıkları arasına ayrıca İzmir Çeşme ve ilimizin dünya turizmine açılan pencerelerinden olan Kuşadası Güvercinada Kalesi de ilave edilerek geçici listede yer alması sağlandı” dedi.

“HAYIRLI OLSUN”


Güvercinada Kalesi’nin UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde yer alması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Milletvekili Yavuz, “Kuşadası Belediyesinin 2017 ve 2018 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yapmış olduğu müracaatları sonrası Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar neticesinde, Güvercinada Kalemiz geçici listede yer almış ve geçtiğimiz 17 Nisan’da listede yer aldığı açıklanmıştı. İlçemizin en önemli simgelerinden olan Güvercinada Kalemizin UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde yer almasının hayırlı olmasını temenni ediyor, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.