MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın Efeler Belediyesi’nin eski minibüs garajında yapacağı projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Daha dar kapsamlı birbirine benzer projelerin yarıştırılıp ölümü gösterip sıtmaya razı edilircesine halka sunulması yanlıştı” dedi. Açıklamasında, eski minibüs garajının bulunduğu noktanın Aydın’ın kalbi olarak nitelendirilebilecek bir bölgede olduğunu söyleyen Baskın, projeyle ilgili olarak Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleriyle de bir araya gelinerek istişare yapılmadığını belirterek, ‘Ortak Akıl’ın işletilmesi gerektiğini vurguladı.

“ORTAK AKLI HAKİM KILMALIYIZ”


Aydın Belediyesi döneminde minibüs garajının kaldırılması güzel bir karar olduğunu belirten MHP'li Ahmet Baskın, “Ancak Egemenlik Bulvarında trafik yükü yine de azalmadı. Bu konuda elbette şehir planlamacıların görüşlerinin de alınması çok önemlidir. Bizler siyasi kimliğimizden önce bu şehrin evlatlarıyız. Bu şehirde doğduk, büyüdük, yaşıyoruz ve Allah nasip ederse son nefesimizi de burada vereceğiz. Başka gideceğimiz bir yer yok. Bu noktada biz Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a da daha önce, ‘Vatandaşın yararına olan her konuda yanlarında olacağımızı’ söyledik. Efeler Belediye Meclisi’nde MHP’nin 6, AK Parti’ninse 7 kişi olmak üzere toplamda Cumhur İttifakı’nın 13 meclis üyesi var. Burada bizler yapıcı muhalefet olma taraftarıyız. Efeler’e kazandırılacak artı ya da eksi bir değer bizlerin yaşantısını da doğrudan doğruya etkiliyor. Eski minibüs garajı konusunda biraz daha aklıselim, vatandaşın beklentilerine yönelik projeyle gündeme gelip düzenlenmesi konusunda ortak aklı hakim kılmamız lazım” dedi.

“İŞ MERKEZİ YAPILMASI YANLIŞ OLUR”


Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın projeyle ilgili olarak Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleriyle istişare yapmadığını belirten Baskın, “Aydın’daki hemşerilerimizin beklentilerini karşılayacak, vatandaşa dokunacak projelerin gündeme gelmesini kendilerine tavsiye ediyoruz. İstişare doğruyu bulmada en önemli yoldur. Bu projeyle ilgili olarak Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleriyle de bir araya gelinerek istişare yapılmadı. Oysa ortak akıldan çıkacak kararı herkesin sahiplenmesi daha kolay olacaktır. Halihazırdaki projede iş merkezi türünde bir yapıdan bahsediliyor. Aydın’da iş hanı kültürünün sıkıntısı var. Örneğin eski minibüs garajının üst tarafında Bedesten Çarşısı var. Bazı devlet kurumları ve altındaki birkaç dükkan dışında çok fazla aktif hale getirilememiş bir çarşıdır. ESKO örneği de karşımızda duruyor. Bugün Efeler Belediyesi çıkmış olsa ESKO atıl kalacak. İş hanı yani iş merkezi kültürü Aydın’da çok oturmamış durumda. Yani örneğin oradaki projede iş merkezi yerine, Yerel Seçim sürecinde de bizim diğer mahallelerden aldığımız taleplere göre şekillendirdiğimiz ücretsiz otopark, kapalı pazaryeri, kirasını ödemekte zorlanan ve toplum yararına çalışan derneklere yer tahsisi yönünde de bir çalışma yapılabilir” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN PROJENİN SAHİPLENİLMESİDİR”


Düğün salonlarının fiyatlarının da dar gelirli aileler için ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Baskın, “Yaz aylarında salonlarda örneğin yer bulma şansı da olmuyor. Vatandaşlardan bize gelen talepler arasında, dar gelirli ailelerimize yönelik Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortak çalıştırılabilecek düğün salonu ve bu alanların aynı zamanda kongre, toplantı amaçlı kullandırılması yönünde de bir talep vardı. Sırf eleştirmiş olmak için değil sonuç olarak bizim nacizane önerimiz bu konuyla ilgili ortak aklın işletilmesidir. Efeler Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında meclis üyelerimiz de bu konuyu gündeme getirecekler. Bizim için önemli olan projenin sahiplenilmesi ve halka yararlı olacak şekilde yeniden düzenlemesidir. Yani oradaki projenin 3-5 sene sonra atıl hale gelmemesi gerekiyor” diye konuştu.

“YÖNETİM KADROSUNDA BAZI TAŞLAR OTURMADI”


Efeler Belediyesi’nin ilk 1 yılının son aylarında salgın nedeniyle diğer yerel yönetimlerde olduğu gibi rutin ve zorunluluktan kaynaklı bir hizmeti olduğunu söyleyen Baskın, “Efeler Belediyesi’nde biz öncelikli olarak yönetim kadrosunda bazı taşların oturmadığını görüyoruz. Yönetim konusunda daha ehil kadroların iş başına getirilmesi ve liyakatın gözetilmesi gerekiyor. Efeler, 83 mahallesi ve 300 bini aşkın nüfusuyla Türkiye’deki yanılmıyorsam 50 ilden büyük bir ilçedir. Bu noktada hizmetin gerek kırsala gerek merkeze de doğru götürülmesi de çok büyük önem arz ediyor. Bu çerçeveden bakıldığında önümüzdeki süreçte yönetimde oluşturulacak profesyonellik düzeyinin belediyenin karnesini etkileyeceğini düşünüyorum. Yeni bir yapılanma içerisine girdiler. Bizim temennimiz ortak akılın işletildiği ve liyakatin gözetildiği bir yaklaşım ortaya koymalarıdır. Ne yazık ki biz şu ana kadar bu yönde çalışma ortaya koyduklarını görmedik” dedi.